Dişi köpeğin memesi neden şişer?

İçindekiler:

  1. Dişi köpeğin memesi neden şişer?
  2. Köpeğin hamile olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  3. Köpeğimin kızgınlığa girdiğini nasıl anlarım?
  4. Dişi köpeklerde yalancı gebelik ne kadar sürer?
  5. Kedilerin kızgınlık döneminde hangi ilaç verilir?

Dişi köpeğin memesi neden şişer?

Memede Süt Kalması: Doğum sonrasında yavruların çeşitli sebeplerden anneden yeterince beslenememeleri (yavruların ölümü, anneden erken ayrılmaları vb.) sebebiyle, memede süt kalması da bölgesel lenf yumrularında şişkinliklere ve meme dokusu içinde istenmeyen kistik oluşumlara sebep olmaktadır.

Köpeğin hamile olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Köpeğinizin meme uçları şişecek ve 25-30 günlük bir gebelikte daha belirgin hale gelecektir. Çiftleşmeden yaklaşık bir ay sonra, vajinal bir akıntı da oluşmaya başlayacaktır. Çoğunlukla gebe kalmasından 45-50 gün sonra, kilo alması nedeniyle karnının şiştiğini fark edeceksiniz.

Köpeğimin kızgınlığa girdiğini nasıl anlarım?

Pek çok ırkta, köpekler yaklaşık 6 aylık olduklarında ilk kızgınlık dönemine girmektedir; ancak bunun daha erken ya da daha geç olması da mümkündür. Vajinadan bir miktar kanama olduğunda, vulva şiştiğinde ve köpeğiniz daha sık idrara çıktığında, çoğunlukla kızgınlık döneminde olduğu anlaşılabilir.

Dişi köpeklerde yalancı gebelik ne kadar sürer?

Bu bahsettiğim belirtiler genellikle kızgınlık döneminden altı ile dokuz hafta sonra başlar. Yani bir köpeğin gebelik süresinin ortalama iki ay olduğunu düşünürsek, bu belirtiler de sanki hayvan gebeymiş gibi gebelik süresini tamamlayıp doğumu gerçekleştirdiği süreye denk gelir.

Kedilerin kızgınlık döneminde hangi ilaç verilir?

Kliniğimizde kızgınlığın ertelenmesi amacıyla progestagen analoglarından yararlanmaktayız. Bu ilaçlar tek doz olarak enjeksiyon şeklinde yapılabildiği gibi bazı durumlarda tablet şeklinde ağızdan uygulanabilir.