Cep sodası nasıl içilir?

İçindekiler:

  1. Cep sodası nasıl içilir?
  2. Karbonatın faydaları nelere iyi gelir?
  3. Toz soda neye iyi gelir?
  4. Karbonat nedir ne için kullanılır?
  5. Karbonatlı suyu günde ne kadar içmeliyiz?
  6. Diş eti iltihabını ne kurutur?

Cep sodası nasıl içilir?

Yarım çay kaşığı karbonatı 1 bardak suda iyice karıştırdıktan sonra bu suyu içebilirsiniz. Midenizde sağladığı rahatlamayı kısa sürede göreceksiniz. Karbonatın en sık kullanım şekli suyla karıştırılarak kullanma yöntemidir.

Karbonatın faydaları nelere iyi gelir?

- Karbonat doğru şekilde kullanıldığında bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. - Karbonat kemik ve kas sisteminde oluşan ödemi önlemeye yardımcı olur. - Karbonatlı su hücrelerin deforme olmasını önleyerek kanser oluşumunu azaltmaktadır. - Karbonat ile diş fırçalandığında diş yüzeyindeki tartarlar da yok olur.

Toz soda neye iyi gelir?

Antiseptik özelliği olan soda, peeling içinde kullanılabilir. Kabartma tozu olarak kullanılmasının yanında temizlik maddesi, diş beyazlatıcı, el temizleyici, doğal deodorant olarak kullanılabilir. Bu alanlarda az miktarda düzenli kullanıma vücut fonksiyonlarının iyileşmesine katkı sağlar.

Karbonat nedir ne için kullanılır?

Kiri uzaklaştırarak kokulara nötralize eder. El temizliğinde kullanılabilir. Cam kırığı ve yaraların tedavisinde kullanabilirsiniz. Güneş yanığı durumunda ılık banyo suyuna ½ fincan karbonat ekleyerek vücudunuzun rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Karbonatlı suyu günde ne kadar içmeliyiz?

Karbonatlı suyu sabahları aç karnına bir bardak suya 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyerek tüketebilirsiniz. Günde en fazla 2 kez içmeniz tavsiye edilir.

Diş eti iltihabını ne kurutur?

Diş eti iltihabı nasıl geçer sorusunun en pratik ve etkili yöntemidir. Günde 2-3 defa tuzlu suyla gargara yapın. 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve gargara yapın. Tuzlu su; ağzınızda oluşan bakterileri uzaklaştırarak enfeksiyonun geçmesini sağlayacağından faydalı bir yöntemdir.