Sterilizasyon ne demek iktisat?

İçindekiler:

  1. Sterilizasyon ne demek iktisat?
  2. TCMB tarafından yapılan sterilizasyon işlemi ne demektir?
  3. TCMB açık piyasa işlemleri yapma yetkisini hangi yıl elde etmiştir?
  4. Taylor kuralı ne demek?
  5. Dezenfeksiyon Bölümü Nedir?

Sterilizasyon ne demek iktisat?

Sterilizasyon, ekonomi bilimine tıp biliminden geçmiş bir deyim. ... Ekonomi biliminde sterilizasyon, cari açık ya da fazlanın para arzındaki değişimler aracılığıyla yaratabileceği olumsuz etkileri gidermek ya da en aza indirebilmek için yürütülen para politikası uygulamaları için kullanılıyor.

TCMB tarafından yapılan sterilizasyon işlemi ne demektir?

Sterilizasyon (Sterilization) Nedir? Merkez bankalarının, çeşitli nedenlerle ortaya çıkan para arzı artışlarının etkilerini dengelemek için yaptıkları açık piyasa işlemleridir.

TCMB açık piyasa işlemleri yapma yetkisini hangi yıl elde etmiştir?

1970 yılında yürürlüğe giren TCMB Kanunu ile para arzını ve likiditeyi düzenlemek amacıyla açık piyasa işlemleri yapma yetkisi TCMB'ye verilmiştir.

Taylor kuralı ne demek?

Taylor Kuralı Nedir? Amerikalı iktisatçı John Taylor tarafından geliştirilmiş olan Taylor kuralına göre merkez bankalarının kısa dönem borç verme faiz oranlarını, gerçekleşen ve potansiyel GSYH arasındaki fark ile gerçekleşen ve hedeflenen enflasyon oranı arasındaki sapmalarla aynı yönde değiştirmesi gerekiyor.

Dezenfeksiyon Bölümü Nedir?

Dezenfeksiyon, sterilizasyon ve antisepsi teknikerliği bölümü tıbbi alet ve cihazdan, vücudun çeşitli bölümlerinde yer alan hastalık yapma riski olan mikroorganizmaları yok etmek için yetiştirilmesi amacı ile eğitim veren ön lisans programıdır.