Otomatik vites nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Otomatik vites nasıl olur?
  2. Çalışmayan otomatik araba nasıl boşa alınır?
  3. Otomatik araba n de çalışır mı?
  4. Otomatik vites araba yokuşta nasıl kaldırılır?
  5. Vitesi boşa alınca ne olur?

Otomatik vites nasıl olur?

Otomatik vitese sahip arabalarda manuel arabalardan farklı olarak vites sürücü tarafından değiştirilmiyor. Adından da anlaşılacağı üzere vites sürüş esnasında otomatik olarak değişiyor. Bu nedenle otomatik vitesli araçlarda debriyaj bulunmuyor. Sol tarafta fren, sağ tarafta ise gaz pedalı bulunuyor.

Çalışmayan otomatik araba nasıl boşa alınır?

Eğer şanzıman arızası varsa ve araç viteste kaldıysa, çekiciyle o aracı taşımak gerekir. Bu durumda vites N pozisyonuna alınamadığı için, Shift Lock / Release adı verilen butona basılır ve aracın şanzımanı boşa çıkarılır. Bu şekilde çekme işlemi yapılabilir.

Otomatik araba n de çalışır mı?

Otomatik vitesli araba sürenler gaz ve fren pedalını sağ ayağıyla kullanırlar, genelde sol ayağını kullanmazlar. Vites kolunun üzerinde bulunan P, R, N ve D harflerinin her birinin bir anlamı var. ... Araba geriye gidecekse vites R konumuna getirilir. N konumunda ise araç boştadır.

Otomatik vites araba yokuşta nasıl kaldırılır?

Otomatik vitesli araçlarda ilk olarak fren ve gaz dengesinin iyi yapılması gerekir. Yokuşta aracı kaldırırken frenden ayak çekildikçe aynı anda yavaş yavaş gaza basılması önemlidir. Gaza basılırken öncelikle az güç uygulanması, araç yeterince hızlanmıyorsa giderek daha güçlü bir şekilde pedala basılması gerekir.

Vitesi boşa alınca ne olur?

Fakat vitesi boşa atmak hem arabanıza zarar verir hem de aracınızın daha çok yakıt tüketmesine neden olur. ... Yokuş aşağı inerken boşa attığınızda yakıt tüketimi 0,2-0,3 litre gibi görünür; fakat ayağınızı tamamen gazdan çekip viteste indiğinizde yakıt tüketimi 0 (sıfır) litreye düşer.