Muayene Gecikme zammı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Muayene Gecikme zammı ne kadar?
  2. Motor muayenesi ne kadar ücreti?
  3. Araç Muayenesi 4 ay gecikme ne olur?
  4. Araç muayene gecikme cezası ne kadar 2020?
  5. Motosiklet egzoz muayene var mı?
  6. Motosiklet muayenesinde nelere bakılıyor 2021?

Muayene Gecikme zammı ne kadar?

Muayene süresi geçen (TÜVTÜRK gecikme) araçlardan, muayene geçerlilik tarihlerinden itibaren gecikme bedeli alınmaktadır. Gecikme bedeli muayene süresi geçirilen her 1 ay için muayene ücretinin %5'i şeklinde hesaplanmaktadır. Bu tutarlar Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı'na aktarılır.

Motor muayenesi ne kadar ücreti?

Motosiklet muayene ücretleri, 189.98 TL olarak belirlenmiştir. Bu fiyat, sadece 2021 yılı için geçerli motosiklet muayene ücretidir. Diğer araç türlerinin muayene fiyatları ise şöyledir: Otomobil, kamyonet, minibüs, römork ya da yarı römork sayılan araçlar: 372,88 TL.

Araç Muayenesi 4 ay gecikme ne olur?

Yasal düzenleme, araç muayene gecikme ücretleri için yürürlüğe girdiği tarih olan 09.06.2021 tarihinden itibaren 31 Aralık 2021 günü mesai bitimine kadar geçerli olacaktır. Kanun çıktıktan sonra muayene süresi dolan araçlar, geciktikleri takdirde, her ay için yüzde 5 ceza ödemeye devam edecektir.

Araç muayene gecikme cezası ne kadar 2020?

Aynı zamanda araçların muayene süresinin kanıtlanamadığı durumlarda ise 01.01.2005 tarihi esas alınır. Gecikme bedeli bu tarihe göre tahsil edilmektedir. Ayrıca 2020 yılı itibarıyla aracını muayeneden geçemeyen araç sahipleri için ceza 288 TL'ye çıkmış durumda.

Motosiklet egzoz muayene var mı?

Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrası yılda bir yapılmalıdır. Tarım ve Orman Traktörleri, Motosiklet ve Mopedler ve 1979 model yılı ve öncesi dizel motorlu taşıtlar, Hibrit ve Elektrikli araçlar ile Hidrojen Yakıtlı araçlar Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm işleminden muaftırlar.

Motosiklet muayenesinde nelere bakılıyor 2021?

Motosiklet Muayenesinde Neler Kontrol Edilir?
  • Plaka ( Plakanızda delik veya yamulma olmamalı )
  • Şasi Numarası
  • Motor Numarası
  • Direksyon Çatalları
  • Direksiyon kiliti kontrolü
  • Fren hortumlarının kontrolü
  • Fren diskleri ve balatalarının kontrolü
  • Kornanın çalışıp çalışmadığına bakılır.
Daha fazla öğe...