Ebegümeci nasil bir ot?

İçindekiler:

  1. Ebegümeci nasil bir ot?
  2. Gömeç otu neye yarar?
  3. Ebegümeci nasıl bir bitkidir?
  4. Ebegümeci kaç dakika kaynatılır?
  5. Ebegümeci çayı ne kadar içilmeli?

Ebegümeci nasil bir ot?

Bilimsel adı malva sylvestris olan ebegümeci, yol kenarlarında, tarlalarda, göl, su kenarlarında ve ormanlarda yetişebilen bir bitkidir. İlaç yapımında da kullanılan bitki potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, selenyum, demir ve sodyum gibi önemli minerallere sahiptir.

Gömeç otu neye yarar?

- Gömeç, protein ve C vitamini yönünden oldukça zengindir. Bileşimindeki malvin diş sağlığını korurken, ağız yaralarını iyileştirir. - Göğsü yumuşatır, boğaz ağrısını hafifletir. Grip, nezle ve soğuk algınlığı tedavisine yardımcı olur.

Ebegümeci nasıl bir bitkidir?

İki ya da çok yıllık otsu bitkilerdir. Ülkemizde 8 ebegümeci türü yetişmektedir. Bunlardan en önemlisi büyük ebegümeci (M. sylvestris) türüdür. 20-30 cm. arasında boylanabilen bu türün yaprakları yuvarlağımsı biçimli, kenarları dişli, uzun saplı, tüylü, almaşık dizili, 3-7 parçalı ve palmiye gibi damarlıdır.

Ebegümeci kaç dakika kaynatılır?

Çayın beş dakika boyunca demlenmesini sağlayın. Bu sürede ebegümeci bitkileri suya biraz keskin bir tat verecek.

Ebegümeci çayı ne kadar içilmeli?

Örneğin eğer ebegümeci çayı içecekseniz günde 1, maksimum 2 fincan içmeli, 1 hafta her gün içtikten sonra 5-6 gün boyunca hiç içmemeli ve bu şekilde aralar vererek tüketmeye devam etmelisiniz.