Dünyadaki en uzun insan ismi nedir?

İçindekiler:

  1. Dünyadaki en uzun insan ismi nedir?
  2. En uzun isimli tepesi nerededir?
  3. En çok isim hangisi?
  4. En uzun şehir ismi nedir?
  5. Türkiye'de kaç tane Şivan ismi var?

Dünyadaki en uzun insan ismi nedir?

İşte 105 harflik Taumata'nın dillere destan o uzun ismi... Taumata 'Whakatangihanga koauau o Tamatea haumai tawhiti ure haea turi pukaka piki maung horo nuku pokai whenua ki tana tahu' yani kısaca Taumata, Yeni Zelanda'nın Hawke's Bay Bölgesi'nde bulunan 305 metre yüksekliğindeki bir dağın ismi.

En uzun isimli tepesi nerededir?

Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu, kısaca Taumata, Yeni Zelanda'nın Hawke's Bay bölgesinde, 305 metre yüksekliğinde bir dağdır. İsmi Maoriceden gelmektedir. 85 harflik uzunluğu ile "en uzun yer ismi" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir.

En çok isim hangisi?

Türkiye genelinde erkeklerde en fazla kullanılan isim 2,7 milyon ile Mehmet oldu. Kaynak adresine ulaşmak için tıklayınız. Marmara bölgesinde 2019 doğumlu kız çocuklara en çok verilen ilk üç isim Defne, Zeynep ve Asel oldu. 2019 doğumlu erkek çocuklara en çok verilen ilk üç isim ise Yamaç, Ömer Asaf ve Eymen oldu.

En uzun şehir ismi nedir?

Tayland'ın başkenti Bangkok, 163 harften oluşan yerel ismi ile dünyanın en uzun isimli şehri unvanını taşıyor. Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Bangkok'un gerçek ismini okumak bir hayli zor.

Türkiye'de kaç tane Şivan ismi var?

Türkiye'deki Şivan sayısı: 3.000. Türkiye'de kullanım oranı: 2471. Şivan ismindeki harf sayısı: 5 harfli. Şivan Kuran'da geçiyor mu: Hayır.