Portakal yağı yüze sürülür mü?

İçindekiler:

  1. Portakal yağı yüze sürülür mü?
  2. Portakal yağı Nasıl Yapılır?
  3. Kantaron yağı yüze surulur mu?
  4. Limon yağının cilde faydaları nelerdir?

Portakal yağı yüze sürülür mü?

Portakal yağı, bu özelliği sayesinde sivilce ve akne gibi cilt problemlerini giderilmesinde etkili oluyor. Portakal yağını cildinize masaj yaparak uygulamanız, cildinizdeki kolajen artışını sağlayarak yaşlılık belirtilerini ve cilt hasarını önlemede etkilidir.

Portakal yağı Nasıl Yapılır?

Portakal kabuklarını küçük rende ile rendeleyin. İnce ince rendelediğiniz kabukları kullanacağınız cam kaba ekleyin. İçerisine zeytinyağını ekleyin. Kavanozun ağzını sıkıca kapattıktan sonra arada sırada çalkalamak şartı ile 35 ya da 40 gün güneş görmeyecek şekilde ve serin ortamlarda saklayın.

Kantaron yağı yüze surulur mu?

Sorumuzun cevabına gelecek olursak elbette ki kantaron yağı yüze sürülür hatta vücudunuzun her bölgesine sürebilir ve ovalayabilirsiniz ağrılı bölgeleriniz varsa eklem yerleri, sırt, karın bacaklardaki ağrılar için birebir bir yağdır. Ağrıyı dindirdiği gibi iyileşme sürecini de hızlandırır.

Limon yağının cilde faydaları nelerdir?

Özellikle limon yağı sivilce ve akneleri geçirir. Bunun yanı sıra limon yağı sayesinde ciltteki akne oluşumu da duracaktır. İyi bir temizleyici olan limon yağı tonik olarak da kullanılabilir. Limon yağı ciltteki ölü deriyi atmaya da yardımcı olacaktır.