Neden Finike portakalı?

İçindekiler:

  1. Neden Finike portakalı?
  2. Portakal yetiştirme koşulları nelerdir?
  3. Portakal hasat zamanı ne zaman?
  4. Washington portakal sıkılır mı?
  5. Yazın portakal olur mu?
  6. Portakal hangi bölgede meşhurdur?
  7. Portakal hangi hava koşullarında yetişir?
  8. Adana portakal ne zaman toplanır?
  9. Portakal ne zaman olur?

Neden Finike portakalı?

Alüvyonlu toprakların kapladığı bereketli ova ve ilçenin kendine has havası, bu coğrafyada dünyanın en lezzetli portakallarının yetişmesini sağlar. California Üniversitesinin (ABD) dünya çapında gerçekleştirdiği araştırma sonucunda, Finike portakalının, dünyanın en lezzetlisi ve kalitelisi kabul edilen California ...

Portakal yetiştirme koşulları nelerdir?

- 23 ila -3 derecelik yerlerde yetişmektedir. - Ne kadar kış meyvesi olsa da çok soğuklar gelişimini engeller. - Eğimli alanlarda yetişmeye müsaittir. - Ekildiği toprağın tuz miktarı düşük olması gerekir.

Portakal hasat zamanı ne zaman?

Portakal hasadı için hasat zamanını belirlemek büyük ölçüde çeşide ve bölgeye bağlıdır. ABD'de, Navel portakalları genellikle Ekim-Haziran ayları arasında hasat edilirken, Valencia portakalları genellikle Mart-Ekim ayları arasında hasat edilir.

Washington portakal sıkılır mı?

Washington portakalı geniş, göbekli ve kalın meyvelidir, kabuğu da kolay soyulur. Bu portakalın dilimleri de oldukça belirgindir ve kolayca birbirinden ayrılır. Bu sebeple tatlılarda da sıkça kullanılır. Portakal suyu için de oldukça idealdir, ağızda acı bir tat bırakmaz ve kolayca sıkılır.

Yazın portakal olur mu?

Genellikle kış meyvesi olarak bilinen portakalın valensiya türü, Temmuz ayına kadar hasad edilebiliyor. ... Yaz aylarında da c vitamini ihtiyacını portakal ile karşılayabiliriz" dedi.

Portakal hangi bölgede meşhurdur?

Türkiye'de Portakalın En Çok Yetiştirildiği İller Ayrıca Muğla, İzmir ve Aydın'da portakalın en çok yetiştiği iller arasındadır. Doğu Karadeniz'de ise Rize ilinde yetiştirilmektedir. Antalya (Finike), en kaliteli portakal olarak bilinen Washington portakalı üretiminde ilk sırada yer alır.

Portakal hangi hava koşullarında yetişir?

Her ne kadar kış meyvesi olsa da soğuk hava şartları gelişimini olumsuz yönde etkiler. Ilıman iklimlerde yetişen bir ağaç meyvesidir. Drenajlı topraklar portakal için verimlidir. Eğimli alanlarda yetiştirilmeye uygundur.

Adana portakal ne zaman toplanır?

Portakal Ekim ve Mayıs ayları arasında toplanır.

Portakal ne zaman olur?

Portakal kış meyvesidir. Portakal, Kasım ve Aralık aylarında hasat edilir ve bu aylarda pazarlarda, marketlerde satışa çıkarılır. Taze portakalı, Kasım, Aralık ve Ocak aylarında tüm market ve manavlardan satın almanız mümkündür.