DGS sinavi online mi?

İçindekiler:

  1. DGS sinavi online mi?
  2. DGS 05 kuralı var mı?
  3. DGS 2021 sınavı ne zaman?
  4. DGS den en az kaç matematik yapmak gerekir?

DGS sinavi online mi?

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı başvuruları elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir.

DGS 05 kuralı var mı?

Sözel öğrencisinin sayısaldan, sayısal öğrencisinin ise sözelden en az 0,5 ham puan alması gerekiyordu. Bu kural 2021 yılı itibariyle değiştirildi. 2021 DGS'den itibaren öğrencilerin her iki testten 1 ham puan alması gerekiyor. Sözel öğrencisi sayısaldan, sayısalcı sözelden 1 ham puan almazsa DGS puanı hesaplanmıyor.

DGS 2021 sınavı ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yapılan, meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişi için gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) bu yıl 11 Temmuz 2021'de yapılacak.

DGS den en az kaç matematik yapmak gerekir?

DGS sınavında Sayısal bölümden 20 net elde edebilmek için Matematik'ten 20, Türkçe'den en az 1 net yapılması gerekmektedir. Sözel bölümden 20 net elde edebilmek için Matematik'ten 1, Türkçe'den 20 net gerekir. Eşit Ağırlık'ta ise her iki bölümden 10'ar net yapılması gerekir.