Estağfirullah Ya Gaffar ne demek?

İçindekiler:

  1. Estağfirullah Ya Gaffar ne demek?
  2. El Gaffar hangi ayette geçiyor?
  3. El Gaffar kaç kere okunmalı?
  4. Ya Celil ne demek?
  5. Samed kuranda geçiyor mu?

Estağfirullah Ya Gaffar ne demek?

Günahları örten ve mağfiret eden, dilediğini günah işlemekten alıkoyan Allah'ım! Senin cezanı ve azabını hakedecek günahlar işledim. EL GAFUR! (kullarının günahlarını bağışlayan) isminin hürmetine işlediğim günahların affı ve tövbesi için huzuruna pişmanlıkla tövbe ve secde etmeye geldim.

El Gaffar hangi ayette geçiyor?

Zümer Suresi, 53. Ayet; “De ki: Ey haddi aşarak nefislerine karşı israf etmiş olan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Çünkü Allah, bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, gafurdur, çok bağışlayıcıdır ve rahimdir, çok merhamet edicidir.”

El Gaffar kaç kere okunmalı?

Bağışlanmak isteyenler için, cuma günü 100 defa "Ya Gaffâr"diyerek bu ismi şerif okunur. Rızkında bereket, mal ve evladında hayır isteyenler için, 'Ya Gaffâr' günde 70 defa okuyup arkasından da; ”estağfurullahe innehü kane gaffâra” diye dua etmelidirler.

Ya Celil ne demek?

El-Celîl : Şanına yakışmayan ve yaramayan şeylerden uzak. Zatı ve sıfatları pek büyük ve ulu. El-Celîl : Celâdet, ululuk ve heybet sâhibi, celâl sıfatları ile muttasıf.

Samed kuranda geçiyor mu?

NOT: Samet isminin güzel bir isim olması yada kötü bir isim olması, Samet isminin Kuran'da geçip geçmemesi ile alakalı değildir. Nice kötü isimler var ki Kuran'da geçer (örneğin Firavun, Nemrut vb) ve nice güzel isimler var ki Kuran'da geçmez (örneğin Fatma, Hasan, Hüseyin vb.).