Mezarlığa giderken abdest almak gerekir mi?

İçindekiler:

  1. Mezarlığa giderken abdest almak gerekir mi?
  2. Mezarlığa girerken nasıl selam verilir ne demektir?
  3. Adetlıyken Mezarlıga gidilir mi?
  4. Kabir ziyaretinde nasil giyinmeli?
  5. Cuma günü mezarlığa kaçta gidilir?

Mezarlığa giderken abdest almak gerekir mi?

Gene on bir İhlas-ı şerif veya Yasin-i şerifi okumalı, ziyaret ettiği kişiye ve ümmet-i Muhammed'in küllisine hediye etmelidir. Bütün kabristanları ziyâret etmek müstehaptır, fakat kabristanı ziyâret etmek için abdestli olmak şart değildir.

Mezarlığa girerken nasıl selam verilir ne demektir?

KABİRDEKİ ÖLÜNÜN RUHUNA NASIL SELAM VERMELİYİZ?

  1. Mezarlığa girince, "Esselamü aleyke ya ehlel kubur - Size selam olsun ey kabir ehilleri" denilir.
  2. Ziyarete gittiğimiz kabrin başına geçtiğimizde de, "Esselamü aleyke ey babacığım, anneciğim vs." diyerek, bizzat gittiği kişinin ruhuna selam verilir.
  3. Son Peygamber Muhammed aleyhisselam mezarlığa girdiğinde;

Adetlıyken Mezarlıga gidilir mi?

Abdestsiz olan kişiye sen ziyaret etme denilmez. Âdetli kadın da kabir ziyareti yapabilir. Ona da sen ziyaret etme denilmez. Kabirler ziyaret edilirken yüksek sesle ağlanması, yaka paça yırtılması veya dinen hoş olmayan davranışlar sergilenmesi dinimiz tarafından yasaklanmıştır.

Kabir ziyaretinde nasil giyinmeli?

'Kabir ziyareti sünnettir. Belirli bir günü yoktur ama Pazartesi veya Perşembe günü gidilebilir. Mezarlara giderken abdest alıp gitmek gerekiyor, giderken edepli bir şekilde giyinmek gerekir. Gidilecek kişinin ayak kısmından veya baş kısmından yaklaşabiliriz.

Cuma günü mezarlığa kaçta gidilir?

Hanefi'de, perşembe, cuma ve cumartesi günleri kabirleri ziyaret etmek sünnettir. Şafii'de, perşembe günü ikindiden cumartesi günü güneş doğuncaya kadar ziyaret etmek sünnettir. Ziyaret edenin, ölü için Kur'an-ı kerim okuması, ona dua etmesi gerekir. Bunların ölüye faydası çok olur.