Bağırsak çalışmaması ne demek?

İçindekiler:

  1. Bağırsak çalışmaması ne demek?
  2. Bağırsak çalışmaması neden olur?
  3. Bağırsak tıkanıklığı nasıl teşhis edilir?
  4. Büyük tuvalete çıkmak için ne yenmeli?

Bağırsak çalışmaması ne demek?

Bağırsak Tıkanması (İleus) Herhangi bir nedenle bağırsak içindeki besin maddelerinin ve artıklarının ilerlemesi engelleniyorsa buna bağırsak tıkanıklığı (ileus) denir. Bu durum kalın bağırsağa bağlı nedenlerle meydana gelebildiği gibi ince bağırsağa bağlı hastalıklarla da olabilmektedir.

Bağırsak çalışmaması neden olur?

BAĞIRSAK TEMBELLİĞİ NEDEN OLUR? Lifli gıda alınmıyor ise, her gün karbonhidrat içerikli besleniliyor ise, kalın bağırsağa posa gelmez ise kalın bağırsaklarda bulunan mikroplar posalı içeriği parçalayamaz ve çoğalamaz. Bu durumda da az kaka olur ve daha az dışkılama ihtiyacı duyulur.

Bağırsak tıkanıklığı nasıl teşhis edilir?

Sıklıkla karın bölgesinde hassasiyet, şişkinlik ve bağırsak seslerinde anormallik tespit edilir. Buna ek olarak kesin tanı için direkt karın grafisi, bilgisayarlı tomografi, renkli bağırsak filmi (sindirim kanalı için pasaj filmi) gibi radyolojik tetkikler veya kolonoskopi gibi endoskopik tetkikler gerekebilir.

Büyük tuvalete çıkmak için ne yenmeli?

Lifli gıdalar: Baklagiller, pancar, pırasa, enginar, ıspanak, lahana, kızılcık, kereviz, keten tohumu gibi lif bakımından zengin gıdaların tüketimi bağırsakların harekete geçmesine yardımcı olmaktadır. Yine lifli gıda gruplarından fasülye, bezelye ve mercimek kabızlığa iyi gelmektedir.