Paxera 40 mg reçetesiz alınır mı?

İçindekiler:

  1. Paxera 40 mg reçetesiz alınır mı?
  2. Paxera ve Paxil aynı mı?
  3. Sakinleştirici kilo aldırır mı?
  4. Paxera bırakınca ne olur?

Paxera 40 mg reçetesiz alınır mı?

Etken maddesi paroksetin olan Paxera, eczanelerde Paxil, As-paroks, Nokturn ya da Paxotin gibi farklı markalara ait isimlerle de satılır. Serotonin hormonunun üretimini artırarak tedavi uygulayan ilaç mutlaka doktor reçetesiyle alınır ve kullanımına doktor kontrolünde devam edilir.

Paxera ve Paxil aynı mı?

etken maddesi paroksetin olan ilaç. paxil, seroxat, xetanor ve paxera ticari isimleri dışında farkları olmayan aynı etken maddeye sahip kardeş ilaçlardır.

Sakinleştirici kilo aldırır mı?

İngiltere'de yapılan bir araştırma, antidepresan kullanan hastaların, kullanmayanlarla kıyaslandığında fazladan 2 – 3.5 kilo alma olasılıklarının yüzde 21 arttığını gösterdi. Antidepresan kullananların kilo yönetimi için diyetisyene başvurmaları gerektiğini kaydeden Nöroşirurji Uzmanı Op. Dr.

Paxera bırakınca ne olur?

İlacı aniden kesmenin bazı yan etkileri olabilir; depresyon, anksiyete, ruh hali değişiklikleri, aşırı heyecan, sinirlilik, kafa karışıklığı, baş dönmesi, baş ağrısı, halsizlik, kollarda, bacaklarda, ellerde veya ayaklarda uyuşma veya karıncalanma, sıradışı rüyalar, uyku sorunları, mide bulantısı veya terleme.