Tarsus'taki gizemli kazıda ne bulundu?

İçindekiler:

  1. Tarsus'taki gizemli kazıda ne bulundu?
  2. Tarsus'taki kazı bitti mi?
  3. Tarsus kazısı nedir?
  4. Tarsus nedir ne demek?
  5. Manisa kazısı ne oldu?
  6. Mersindeki kazı çalışması ne oldu?
  7. Latince Tarsus ne demek?
  8. Manisa kazısı başladı mı?
  9. Hazreti Süleyman'ın hazinesi nerede?
  10. Mersin gizemli evden ne çıktı?
  11. Ramazanoğulları Beyliği ne kim son verdi?

Tarsus'taki gizemli kazıda ne bulundu?

Tarsus'taki gizemli kazıda ne bulunduğu açıklandı: Kandil parçası, çatı kiremiti. Tarsus'ta üç yıl önce açılan, MİT ve Özel Harekât polisleri tarafından korunan kazıyla ilgili CİMER'den açıklama geldi. 'de kapatılan kazıda 'kandil parçası, çatı kiremiti" gibi malzemelerin bulunduğu söylendi.

Tarsus'taki kazı bitti mi?

Mersin'in Tarsus ilçesi 82 Evler mahallesindeki gecekondunun bahçesinde özel harekat polisleri gözetiminde 1 yıl süren esrarengiz kazı 'de sona erdi. Gizemli kazının hikâyesi 2012'de işlenen bir polis cinayetine kadar uzanıyor. ...

Tarsus kazısı nedir?

Mersin'in Tarsus ilçesinde dört evin avlusunda yaklaşık 150 metrekarelik bir alanda kazılar yapılmış, kazı alanı kimsenin görmemesi için mavi branda ve tel örgü ile çevrilmişti. Ayrıca Özel Harekat ekipleri tarafından uzun namlulu silahlarla korunan alana milletvekilleri dahi sokulmamıştı.

Tarsus nedir ne demek?

Tarsus (Hititçe: Tarşa), Mersin ilinin en doğusundaki ilçesidir. İlçe doğuda Adana, batıda Mersin merkez, kuzeyde Pozantı ve Çamlıyayla, güneyde Akdeniz ile çevrilidir.

Manisa kazısı ne oldu?

Manisa'nın Ahmetli ilçesinde yıllık tümülüsler, defineciler tarafından tahrip edildi. İş makinesiyle kazı yapan zanlılar, 2 tümülüse zarar verdi. Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ndeki alanın kaçak kazılara karşı korunması için çalışmalar hız kazandı. Manisa'nın Ahmetli ilçesinde M.Ö.

Mersindeki kazı çalışması ne oldu?

Ankara'da oluşturulan 20 kişilik özel ekip tarafından, MİT ve özel harekat polisleri gözetiminde Tarsus 82 Evler Mahallesi'nde bir gecekonduda 'da başlatılan kazı, 'de sona ermişti. Kazı yapan ekipler malzemelerini toplayıp, alandan ayrıldı.

Latince Tarsus ne demek?

Burası da bugünkü Tarsus'tur." Mitolojideki Pegasus (kanatlı at) ya da Bellerophontes, Kilikya ovasında yolunu şaşırmış ve Tarsus'un bulunduğu yerde ayağı sakatlanmış olduğundan kente Latince ayak tabanı anlamına gelen Tarsos adı verilmiştir.

Manisa kazısı başladı mı?

MANİSA'nın Yunusemre ilçesindeki Aigai Antik Kenti'nde 2019 yılı kazı çalışmaları 'nekropolis' alanında başladı.

Hazreti Süleyman'ın hazinesi nerede?

Yarım yüzyıl sonra, günümüz İsrail ve Ürdün sınırı yakınında bulunan Büyük Rift vadisinde Solomon'un hazinesini bulduğunu duyurduğunda Amerikan haham ve arkeolog Nelson Glueck kendi başlıklarından oluşturmuştur.

Mersin gizemli evden ne çıktı?

Paul'ün İncili ve Kral Dakyanus'un hazinesinin arandığı da iddia edilen kazıyla ilgili uzmanlar tarafından bir rapor hazırlanarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. 82 Evler Mahallesi'nde 3'üncü derece arkeolojik SİT alanında gerçekleştirilen kazı çalışmalarına ...

Ramazanoğulları Beyliği ne kim son verdi?

En son Pir Mansur Bey tarafından yönetilen beylik daha sonra fiilen de sona ermiştir.