WBC düşüklüğü hangi hastalıklara yol açar?

İçindekiler:

  1. WBC düşüklüğü hangi hastalıklara yol açar?
  2. WBC düşüklüğü için ne yapmalı?
  3. WBC yüksekliği kanser midir?
  4. WBC yüksekliğinde ne olur?

WBC düşüklüğü hangi hastalıklara yol açar?

Tam kan sayımında gördüğümüz WBC değerinin düşüklüğü, beyaz küre düşüklüğünü ifade eder ve tıpta buna lökopeni ismi verilmektedir. Oluştuğu hastalıklar ise şu şekildedir: Virüslerin nezle ve grip gibi neden olduğu hastalıklar. Kemik iliği kanseri ve kemik iliği yetmezlikleri.

WBC düşüklüğü için ne yapmalı?

- Çiğ veya pişmiş şekilde sarımsak yemek beyaz kan hücresi sayısını arttırabilir. - Yaz meyvesi olarak çilek tüketilebilir. - Folik asit alımında etkili olan üzüm tüketilebilir. - Yeşil sebzeler arasında beyaz kan hücresi eksikliğini giderecek yiyecekler arasında brokoli geliyor.

WBC yüksekliği kanser midir?

WBC (White Blood Cells-Leukocytes): Vücudun savunma ve bağışıklık hücrelerinin yani lökositlerin toplamını gösterir. Enfeksiyon hastalığı veya lupus gibi kronik iltihabi hastalıklarda yükselir. Ayrıca lösemi'de yükselir.

WBC yüksekliğinde ne olur?

WBC yüksekliği, metabolizmanın hastalık tehdidi altında olduğunun ve savunma adına antikor ürettiğinin belirtisidir. WBC yüksekliğine neden olan hastalıklar ve bazı alışkanlıklar; Enfeksiyonlu hastalıklar ve iltihap oluşumu. Bağışıklık sistemi bozukluğu ve otoimmun hastalıklar ( Graves ve Krohn sendromu )