Gut hastalığı ilerlerse ne olur?

İçindekiler:

  1. Gut hastalığı ilerlerse ne olur?
  2. Gut hastaları çikolata yiyebilir mi?
  3. Gut atağında ürikoliz kullanılır mı?
  4. Ürik asiti hangi ilaç düşürür?

Gut hastalığı ilerlerse ne olur?

Gut hastalığı yeterince tedavi edilmezse eklem hasarına, eklemde hareket kısıtlılıklarına ve deformasyonlara yol açar. Yüksek ürik asit seviyeleri; böbrekte ürik asit taşlarına ve böbrek yetmezliğine, kalp krizine ve inmeye neden olabilir.

Gut hastaları çikolata yiyebilir mi?

Bunların haricinde kaymak, krema, mayonez, çikolata gibi çok yağlı yiyecekler, yağda kızartmalar az miktarda tüketilmelidir. Süt, proteinden zengin olmakla birlikte ürik asiti düşüren bir gıdadır. Bu nedenle süt ve süt ürünleri tüketilebilir, ancak az yağlı olmasına dikkat edilmelidir.

Gut atağında ürikoliz kullanılır mı?

Bunlar anti-inflamatuar ilaçlar, kolşisin ve bazı durumlarda kortizon tedavisini içermektedir. Ataklar sıklaştığında atakların gelmesini önlemek ve ürik asidi düşürmek amacıyla allopurinol ve/veya febuksostat kullanılabilmektedir. Sık yapılan hatalardan birisi Gut atağı sırasında allopurinol (ürikoliz) başlanmasıdır.

Ürik asiti hangi ilaç düşürür?

Allopurinol: En sık kullanılan ürik asit düşürücü ilaçtır. Vücudunuz tarafından üretilen ürik asit miktarını düşürür ve genelde günde bir defa kullanılır. Doktorunuz kanda ürik asit düzeyini ölçtükten sonra genelde bu ilacı düşük dozda başlar ve ihtiyaca göre gerek olursa doz artışı sonraki takiplerde belirlenir.