Beylerbeyi Sarayı giriş ücretli mi?

İçindekiler:

  1. Beylerbeyi Sarayı giriş ücretli mi?
  2. Beylerbeyi Sarayında Neler Var?
  3. Beylerbeyi Sarayı kim için yapıldı?
  4. Beyler Beyi Sarayı kimin?
  5. Beylerbeyi kim yaptırdı?
  6. Beylerbeyi Sarayı ücreti ne kadar?
  7. Beylerbeyi Sarayının mimarı kimdir?

Beylerbeyi Sarayı giriş ücretli mi?

Beylerbeyi Sarayı'na giriş ücreti tam 40 TL, indirimli ise 20 TL'dir. Beylerbeyi Sarayı hangi günler açık diyecek olursanız Pazartesi ve Perşembe günleri kapalı olduğunu belirtelim. Haftanın diğer günleri açık olan sarayı 09:00-17:00 saatleri arasında gezebilirsiniz. *Fiyatlar Eylül 2019 tarihinde güncellenmiştir.

Beylerbeyi Sarayında Neler Var?

- Beylerbeyi Sarayı'nda toplam 23 oda ve 6 adette salon bulunmaktadır. - Sarayın haremlik ve selamlık olarak iki ana bölümü bulunmaktadır. - Beylerbeyi Sarayı içerisinde Osmanlı bayrakları ve Osmanlı askerlerinin motifleri yer almaktadır. - Sultan Abdülaziz'e özel gemi hatları ile süslenmiş motifler de yer almaktadır.

Beylerbeyi Sarayı kim için yapıldı?

Üsküdar Beylerbeyi Sarayı, Osmanlı padişahlarının sayfiye mekânı ve yabancı devlet başkan ya da hükümdarlarının ağırlanacağı bir devlet konuk evi olarak düşünülmüş ve devrin padişahı Sultan Abdülaziz'in (1861-1876) isteği üzerine inşa edilmiştir.

Beyler Beyi Sarayı kimin?

Beylerbeyi Sarayı, İstanbul'un Üsküdar ilçesinin Beylerbeyi semtinde bulunan ve Sultan Abdülaziz tarafından 1861-1865 yıllarında mimar Sarkis Balyan'a yaptırılan saraydır.

Beylerbeyi kim yaptırdı?

Beylerbeyi Sarayı, İstanbul'un Üsküdar ilçesinin Beylerbeyi semtinde bulunan ve Sultan Abdülaziz tarafından 1861-1865 yıllarında mimar Sarkis Balyan'a yaptırılan saraydır....
Beylerbeyi Sarayı
Başlama1863
Tamamlanma1865
Tasarım ve inşaat
MimarSarkis Balyan
9 satır daha

Beylerbeyi Sarayı ücreti ne kadar?

Giriş Ücretleri (2021)
Giriş TarifesiGiriş Ücreti
Tam bilet40 TL
İndirimli20 TL
Saray Bahçesi5 TL

Beylerbeyi Sarayının mimarı kimdir?

Sarkis Balyan Beylerbeyi Sarayı/Mimarları