Neme lazım ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Neme lazım ne demek TDK?
  2. Şayak ne demek anlamı?
  3. Şayak kumaş nedir?
  4. Nem kelimesinin sözlükteki anlamı nedir?
  5. Güle güle giyin ne demek?
  6. Şayak kumaş nerelerde kullanılır?

Neme lazım ne demek TDK?

a. 1. “Bu işle ilgilenmem, buna karışmam” anlamlarında kullanılan bir söz, neme gerek: “Sen gel benim canımı al, sonra da cennete ilet / Sen onu cinlere vadet, cansız neme lazım cennet?” -B. R. Eyuboğlu. 2. zf.

Şayak ne demek anlamı?

1. İplikleri verev dokunmuş, dayanıklı, sıcak tutan, özellikle esnaf ve köylü pantolon ve ceketi yapılan, çuhaya göre daha kaba yünlü kumaş: Şayaktan libas yapınıp giyer / Büyük günlerde ancak siyah kutnular / Giyinir, kanaat eyler (Ahmed Vefik Paşa). Bu kumaştan yapılmış: “Şayak pantolon, şayak ceket.” ...

Şayak kumaş nedir?

Şayak (serj), 2/2 dimi örgüde dokunan, atkısı kalın numara ştrayhgarn iplik, çözgüsü genellikle pamuk olan ucuz bir kumaş tipidir. Çözgüde iki katlı, atkıda tek katlı iplik kullanılır. ... Daha kaliteli tiplerinde hem atkı, hem çözgüde ştrayhgarn yün ipliği kullanılabilir.

Nem kelimesinin sözlükteki anlamı nedir?

nem için 2 adet anlam bulundu. Havada bulunan su buharı. Hafif ıslaklık, rutubet.

Güle güle giyin ne demek?

2. zf. “Neşe ve ferah içinde, gönül rahatlığı ile” anlamında hayır temennîsi sözü: “Güle güle kullanın.” “Güle güle giyin.” “Güle güle gidin.” İsteyen alsın bileti gitsin, güle güle otursun (Sait Fâik).

Şayak kumaş nerelerde kullanılır?

Kırsal kesimlerde elbise yapımında kullanılan bu kumaş, artık şehirlerde de tanındığından modern tarzda dikilmek ve biçimlendirilmek suretiyle genellikle pantolon olarak giyilmektedir.