Akciğer yırtılması nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Akciğer yırtılması nasıl geçer?
  2. Akciğer kaçağı nasıl anlaşılır?
  3. Pnömotoraks ne zaman iyileşir?
  4. Akciğerde hava birikmesi neden olur?
  5. Akciğer kasılması nedir?
  6. Pnömotoraks kapalı ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Akciğer yırtılması nasıl geçer?

Tedavideki temel prensip göğüs boşluğunda biriken havayı boşaltmak ve akciğer üzerindeki baskıyı azaltmaktır. Bu sebeple, göğüs boşluğuna bir tüp yerleştirilerek hava tahliye edilebilir. Hastaların büyük kısmında bu tedavi yeterli olur, zira akciğerdeki yırtık alanı birkaç günde kendini yenileyerek kapanır.

Akciğer kaçağı nasıl anlaşılır?

Hastalığın derecesine göre değişmekle birlikte, aniden başlayan ve çok şiddetli olabilen göğüs ağrısı ve nefes darlığı, en sık görülen belirtisidir. Şayet hızla akciğerin tümü sönerse, hastada tansiyon düşüklüğü ve şok gelişebilir. Hastalarda ayrıca öksürük, hızlı nabız, dudaklarda morarma da görülebilir.

Pnömotoraks ne zaman iyileşir?

Genellikle pnömotoraksın tamamen iyileşmesi 6-8 haftayı bulabilmektedir.

Akciğerde hava birikmesi neden olur?

Akciğer yüzeylerinde oluşabilecek ve sağlıklı kişilerde herhangi bir rahatsızlığa sebep olmayan bleb veya bül olarak adlandırılan hava keseciklerinin patlayarak akciğerin içindeki havanın plevra yapraklarının arasına dolması nedeniyle oluşan basınç farkının altında akciğer çöker ve primer (birincil) spontan (kendi ...

Akciğer kasılması nedir?

Akciğerin süngerimsi dokusunun yoğun nedbe dokusu (yara iyileşmesinde görülen bağ dokusu) ile yer değiştirdiği akciğer sertleşmesi, ilerleyici ve erişkinlerde görülen bir hastalık. Akciğer dokusuna bal peteğini andıran bir görüntü veren hastalıkta hava yolları daralmıyor ancak akciğer dokusu kalınlaşıp sertleşiyor.

Pnömotoraks kapalı ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Ameliyat sonrası nelere dikkat edilmelidir?
  • *Sigara kesinlikle bir daha hiç kullanılmamalı
  • Sigara içilen ortamda dahi durulmamalı (sigarada akciğerin ve diğer organların dahil elastin ve kollajen liflerini parçalayan maddeler hızla ciltten nüfuz ederek kana karışırlar)
  • Verilen ilaçlar düzenli kullanılmalı
Daha fazla öğe...