Dünyanın en büyük evi kaç metredir?

İçindekiler:

  1. Dünyanın en büyük evi kaç metredir?
  2. En büyük evi nerede?
  3. Türkiyenin en pahalı evi kimin?
  4. Türkiyenin en pahalı evleri nerede?
  5. Dünyanın en eski evi nerede?
  6. Türkiye'de en yüksek kat nerede?
  7. Dünyanın en güzel evi ne kadar?
  8. Inanç ışığı sarayı hangi ülkede?
  9. Dünyadaki en büyük ev hangisi?

Dünyanın en büyük evi kaç metredir?

1- Burj Kalifa - 828 metre (Dubai, BAE) 828 metre uzunluğuna varan, 2010 yılında tamamlanan ve dünyanın en yüksek binaları listesinde zirveye oturan Burç Halife, dünyanın en uzun binasıdır ve rüzgâr dengesini koruyan yuvarlak cephelere sahip, 163 katlı muhteşem bir bina olarak hizmet vermektedir.

En büyük evi nerede?

Manor malikanesi Kaliforniya'da yer alan bu malikane 5.250 metre kare genişliğindedir. Içerisinde 123 adet oda bulunan evin kendine ait bir kaç tane yüzme havuzu, özel bir tenis kortu ve bowling salonu vardır.

Türkiyenin en pahalı evi kimin?

İstanbul Boğazı'nın en lüks evlerinden biri ve Türkiye'nin en pahalı evidir. Yeniköy sahilinde inşa edilen yapı, 100 milyon Euro değerindedir. Şehzade Burhaneddin Efendi Yalısı olarak bilinen yapı, 64 odaya sahiptir.

Türkiyenin en pahalı evleri nerede?

Türkiye'nin en pahalı evi: Müşiri Zeki Paşa Yalısı Sahibinden.com verilerine göre Türkiye'nin satılık en pahalı konutu, İstanbul'daki Müşiri Zeki Paşa Yalısı… Yalının satış fiyatı 550 milyon TL. Bir başka ifadeyle 100 milyon dolar.

Dünyanın en eski evi nerede?

Uzmanlar, Durankulak Gölü'ndeki adada yer alan taş evin yıl öncesine ait olduğu belirlendi. Yaklaşık 400 metrekare alana sahip iki katlı bina dünyada bugüne kadar bulunan en eski taş ev olduğu kaydedildi.

Türkiye'de en yüksek kat nerede?

2011'den beri Türkiye'nin en uzun binası ünvanını koruyan Sapphire, 235 metre uzunlukta ve 54 kattan oluşuyor. Ancak Skyland İstanbul bittiğinde ikincilikte yerini alacak. Metal Yapı Konut ve Yeşil GYO ortaklığıyla kurulan Zincir Yapı tarafından inşa edilen İstanbul Tower 205, 52 kat ve 220 metre yükseklikte.

Dünyanın en güzel evi ne kadar?

ABD'nin Nevada eyaletinde bulunan Lake Tahoe Malikânesi Joel Hotowitz'dir. Evin değeri 100 milyon dolardır. Muhteşem göl manzarası olan evin 19 banyosu, 9 yatak odası, havuzu ve şarap mahzeni yer almaktadır.

Inanç ışığı sarayı hangi ülkede?

Istana Nurul Iman (İnanç Işığı Sarayı), Brunei sultanının 200.000 metrekarelik bir alanı kapsayan resmi ikametgâhıdır.

Dünyadaki en büyük ev hangisi?

Dünyanın en büyük evi, 5.203 metre Hala Ranch adlı bu evi bir koruma fonu yöntecisi, Suudi bir Prens'ten satın almış. Evin içerisinde 15 yatak ve 27 adet banyo var. Kendine ait kocaman bir yüzme havuzu olan bu evde sadece balık yetiştirmek için kullanılan özel balık havuzları da mevcut.