Üst makama arz mı talep mi?

İçindekiler:

  1. Üst makama arz mı talep mi?
  2. Dava dilekçesinde eksiklik varsa ne olur?
  3. Dava dilekçesinde bulunması gereken zorunlu unsurlar nelerdir?
  4. Dava dilekçesinde bulunması gereken unsurlar nelerdir?
  5. Dava cevap dilekçesinde neler bulunur?
  6. T.C Kimlik no olmadan dava açılabilir mi?

Üst makama arz mı talep mi?

Resmi usullere göre 'üst', 'ast'a yazı yazarken 'Rica ederim' ibaresini kullanıyor; tam tersi durumlarda ise 'Arz ederim' deniliyor. Bu nedenle vatandaşlar için de kamu kurumlarına dilekçe verirken 'Arz ederim' ibaresini kullanma zorunluluğu bulunuyor.

Dava dilekçesinde eksiklik varsa ne olur?

6100 Sayılı HMK'nın 119/2. maddesi "Birinci fıkranın ( a ), ( d ), ( e ), ( f ) ve ( g ) bentleri dışında kalan hususların eksik olması hâlinde, hâkim davacıya eksikliği tamamlaması için bir haftalık kesin süre verir. Bu süre içinde eksikliğin tamamlanmaması hâlinde dava açılmamış sayılır." hükmünü içermektedir.

Dava dilekçesinde bulunması gereken zorunlu unsurlar nelerdir?

Davanın açılmış sayılabilmesi için dava dilekçesinde bulunması gereken bazı zorunlu unsurlar vardır. Bu unsurlardan ilki davacı ile davalının adı, soyadı ve adres bilgileridir. Davacı ve davalı gerçek kişiler ise adı, soyadı ve adresleri; tüzel kişi ise tüzel kişinin türü, unvanı ve adresi belirtilecektir.

Dava dilekçesinde bulunması gereken unsurlar nelerdir?

Maddeye göre dava dilekçesinde şu unsurlar yer almaktadır: - Mahkemenin adı. - Davacı ile davalının adı, soyadı ve adresleri. - Davacının Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası....

  • Müvekkilimiz .... ...
  • Kaybolan çek koçanında hiç kullanılmamış 4 adet çek yaprağı mevcuttur.

Dava cevap dilekçesinde neler bulunur?

MADDE 129- (1) Cevap dilekçesinde aşağıdaki hususlar bulunur: a) Mahkemenin adı. b) Davacı ile davalının adı, soyadı ve adresleri; davalı yurt dışında ise açılan dava ile ilgili işlemlere esas olmak üzere yurt içinde göstereceği bir adres. c) Davalının Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası.

T.C Kimlik no olmadan dava açılabilir mi?

DAVA DİLEKÇESİNDE DAVALININ TC KİMLİK NUMARASININ BULUNMAMASI NEDENİ İLE DAVANIN AÇILMAMIŞ SAYILMASINA KARAR VERİLEMEZ. DAVA DİLEKÇESİNDE DAVALININ TC KİMLİK NUMARASININ BULUNMAMASI NEDENİ İLE DAVANIN AÇILMAMIŞ SAYILMASINA KARAR VERİLEMEZ.