Gözde lazer tedavisi nedir?

İçindekiler:

  1. Gözde lazer tedavisi nedir?
  2. Lazer göze nasıl yapılır?
  3. Göze lazer ne zaman yapılır?
  4. Göze lazer acıtır mı?
  5. Lazer tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir?
  6. Miyop lazer tedavisi nasıl yapılır?
  7. Göze lazer hangi durumlarda yapılır?
  8. Lazerle göz çizdirme kaç günde iyileşir?
  9. Lazer ameliyatı kaç yaşında olmalı?
  10. Göz çizdirme en az kaç numaraya kadar yapılır?

Gözde lazer tedavisi nedir?

Lazer ameliyatı, excimer lazer cihazı aracılığı ile miyop, hipermetrop ve astigmat gibi kornea kırma kusurlarını düzelterek net görmeyi sağlayan bir ameliyat olarak tıp dünyasındaki yerini almıştır. Lazer teknolojisi göz hastalıklarının tedavisinde uzun yıllardır kullanılmaktadır.

Lazer göze nasıl yapılır?

Lazer göze kilitlenir ve kişi gözünü oynatsa daha lazer bu harekete göre işlemine devam eder. Bir gözün lazer ile tedavisi toplam 4 dakika sürmektedir. Bunun sonucunda kişinin tek gözünün tedavisi bitiyor ve kişi evine gidebiliyor. Bu lazer tedavisi korneadan bir tıraşlama yaparak, gözün numarasını düzeltmektedir.

Göze lazer ne zaman yapılır?

Yaş: Lazer göz tedavisi için en uygun kişiler 18 – 55 yaş arasındaki kişilerdir. 18 yaşından küçüklerde göz gelişimini henüz tamamlamamıştır.

Göze lazer acıtır mı?

Korkmayın! Lazer göz ameliyatı canınızı hiç acıtmayacak! Lazer göz ameliyatı tamamen ağrısızdır. Tüm hastalara ameliyattan yaklaşık 15 dakika önce anestezik göz damlası verilir.

Lazer tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir?

Yüksek Yoğunluklu Lazer Tedavisi;
  • Dokuları yeniden canlandırır.
  • Ödem ve sürekli oluşan iltihapları giderir.
  • Isıtılan dokuda ağrı yapmakta olan toksinlerin hızlıca temizlenmesini sağlar.
  • Kas ve iskelet sistemi ağrıları, bel ağrıları, boyun ağrıları, eklem ağrıları vb. ağrılarda oldukça etkilidir.
Daha fazla öğe...

Miyop lazer tedavisi nasıl yapılır?

Lazerle miyop tedavisi korneaya uygulanır, retina tabakasının zarar görmesi söz konusu değildir. Ağrılı ve kanamalı bir tedavi değildir. Lazer tedavisi sırasında damla ile anestezi uygulandığı için ağrı ve acı hissedilmez. Lazer tedavisi sonrasında bir süre göz damlası kullanılması gerekmektedir.

Göze lazer hangi durumlarda yapılır?

18 yaşın üzerinde, gözlük veya lens kullanan, son 2 yılda gözlük numaralarında yüksek değişiklik olmayanlara, Diyabet, romatizma gibi sistemik hastalığı bulunmayanlara, Gözlerinde başka bir hastalık bulunmayanlara, Ön muayene ve tetkikler neticesinde göz ve kornea yapısı ameliyata uygun bulunanlara lazer yapılabilir.

Lazerle göz çizdirme kaç günde iyileşir?

İyi görmeyi kazanma süreci LASIK'e göre daha uzun olup 3-4 hafta kadar sürebilir. Operasyon sonrası yaklaşık 2–4 gün ağrılı ve rahatsız edici geçer, nedeni ise epitel iyileşmesinin bu sürede tamamlanmasıdır.

Lazer ameliyatı kaç yaşında olmalı?

Yaş: Lazer göz tedavisi için en uygun kişiler 18 – 55 yaş arasındaki kişilerdir. 18 yaşından küçüklerde göz gelişimini henüz tamamlamamıştır.

Göz çizdirme en az kaç numaraya kadar yapılır?

Lazerin sınırlı kaldığı; gözleri 12-14 numara miyop, 6 numara hipermetrop ya da 5 numara astigmat gibi refraksiyon kusuru olan kişilerin gözlükten kurtulması adına önemlidir. Bu tedavi, yaşı 20-45 arasında olan kişilere uygulanmaktadır.