Karaleylek Kanyonu na nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Karaleylek Kanyonu na nasıl gidilir?
  2. Kara leylek Kanyonu nerededir?
  3. Saklı kapı Kanyonu nasıl gidilir?
  4. Elazığ kara leylek kanyonuna nasıl gidilir?
  5. Ölüdeniz Kanyonu arası kaç km?

Karaleylek Kanyonu na nasıl gidilir?

Baskil'e oldukça yakın olan Karaleylek Kanyonu'na Baskil'den tekneler ile ya da kara yolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Söz konusu yolculuğunuz 40 ile 50 dakika arasında sürecektir. Kısa Yol: Saklıkapı kanyonundan tekne ile 10 dakika uzaklıkta. Buradan kalkan tekneler ile turunuzu kısaca tamamlayabilirsiniz.

Kara leylek Kanyonu nerededir?

Kara Leylek Kanyonu dünyada sayılarının 10-15 bin çift olduğu tahmin edilen Kara Leyleklerin yuva yaptığı doğa harikası bir alandır. Kanyon, Fırat nehri üzerinde Elazığ'ın Baskil ilçesinin Kumlutarla köyü sınırları içerisinde ve köy merkezine 3 km uzaklıktadır. Kanyona ulaşım teknelerle yapılmaktadır.

Saklı kapı Kanyonu nasıl gidilir?

Baskil ilçesinde 36 kilometre uzaklıkta bulunan kanyona hem karayolu hem de tekneler ile ulaşım sağlayabilmek mümkündür. Kanyona ulaşmak için bir diğer seçeneğiniz ise Saklı kapı Kanyonu tur paketleridir. Tekne turları ve söz konusu tur paketleri ile Elazığ'dan söz konusu kanyona kolayca ulaşabilirsiniz.

Elazığ kara leylek kanyonuna nasıl gidilir?

Kanyona ulaşım Fırat Nehri üzerinden teknelerle sağlanmaktadır. Ayrıca Baskil ilçe merkezinden 45 km uzaklıktaki Kumlutarla köyünden yaklaşık 15 - 20 dakika yürüyerek bu kanyonun üst sırt tarafına ulaşılabilir.

Ölüdeniz Kanyonu arası kaç km?

Ölüdeniz ile Saklıkent Kanyonu arasındaki mesafe D400 karayolu üzerinden 52 Km ve yaklaşık 1 saat uzaklıktadır.