Türklere Mısır'a vize var mi?

İçindekiler:

  1. Türklere Mısır'a vize var mi?
  2. Mısır vize işlemleri ne kadar sürer?
  3. Mısır vize başvurusu nereye yapılır?
  4. Mısır seyahati kaç TL?
  5. Mısır Kahire nasıl bir yer?

Türklere Mısır'a vize var mi?

Mısır umumi pasaport hamili vatandaşlarımıza vize uygulanmaktadır. Mısır 20 yaşından küçük, 45 yaşından büyük vatandaşlarımıza sınır kapılarında bir ay oturumlu giriş vizesi vermektedir.

Mısır vize işlemleri ne kadar sürer?

Mısır vize işlem prosedürü, beyan edilen başvuru dosyasının eksiksiz ve doğru olarak sunulması halinde ortalama 30-45 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre konsolosluk yetkililerinin ek evrak talep etmesi veya yoğun olması halinde Mısır vize işlemlerinin sonuçlanma süreci uzayabilmektedir.

Mısır vize başvurusu nereye yapılır?

Türkiye'de kısa süreli Mısır vizelerini Türkiye'de vermekle yetkili kurumlar İstanbul'un Bebek semtinde bulunan Mısır Başkonsolosluğu ve Ankara'nın Kavaklıdere semtinde bulunan Mısır büyükelçiliği olup Mısır vizesi bu makamlara vize başvurusunda bulunarak alınır.

Mısır seyahati kaç TL?

Eğer Mısır tek başına seyahat ediyorsanız, 340 TRY bir gün yeterli olacaktır. Mısır konaklamanız için bir otel seçerseniz, fiyat 480 TRY yükselir. Bir çift Mısır bir gün için yaklaşık 870 TRY ödemek zorunda kalacak. İki çocuklu bir aile Mısır 'da bir gün 1,500 TRY olmalıdır.

Mısır Kahire nasıl bir yer?

Nil Nehri boyunca kurulu gizemli şehir Kahire, Mısır'ın başkentidir. Sadece ülkenin değil Orta Doğu ve Afrika'nın en büyük şehridir. Aynı zamanda 18 milyonluk nüfusu ile oldukça kalabalık bir şehirdir. Şehrin Nil Nehri'nin doğusunda kalan kısmı tarihi eski bölümünü, batı kısmı ise modern tarafını oluşturur.