Erteleme hastalığı ile nasıl başa çıkılır?

İçindekiler:

  1. Erteleme hastalığı ile nasıl başa çıkılır?
  2. Neden erteleriz?
  3. Ertelemek ne demek?
  4. Ertelenen işler nedir?
  5. Erteleme nedir?

Erteleme hastalığı ile nasıl başa çıkılır?

İşin ertelenmesine neden olan televizyon, telefon ve tablet gibi dikkat dağıtıcı nesneleri, işi yapmak için planlanan zamandan 10-15 dakika önce kapatmak, hayatta hiçbir şeyin mükemmel olmadığını kabul etmek, zamanı iyi yönetmek için çabalamak, program ve listeler yapmak erteleme hastalığı ile başa çıkma konusunda ...

Neden erteleriz?

Erteleme davranışı, kontrolü ele alma ihtiyacı, keyif alma isteği, başarısızlık ya da onaylanmama korkusu, belirsizlik, düşük özgüven ve tükenmiş enerji gibi birçok etmenle ilişkilidir. Erteleme davranışı incelenirken ele alınması gereken dört temel alan beklenti, değer, zaman ve sıkıntıya tahammüldür. ...

Ertelemek ne demek?

Belirli bir zamanda yapılacak işlerin sebepsiz yere geciktirilmesi durumuna erteleme denir. Bu işler genelde önemsiz olarak görülürler ve son dakika yapılırlar. ... Erteleme aynı zamanda önceliği daha az olan bir işi önceliği fazla olan işin önüne koymak olarak da görülebilir.

Ertelenen işler nedir?

Belirli bir zamanda yapılacak işlerin sebepsiz yere geciktirilmesi durumuna erteleme denir. Bu işler genelde önemsiz olarak görülürler ve son dakika yapılırlar. ... İşlerin son anda yapılması çoğu zaman hayatı ve kişiyi kötü yönde etkilediğinden erteleme davranışı da negatif bir davranış olarak görülmektedir.

Erteleme nedir?

Erteleme davranışı, kişinin ulaşması gereken bir hedefe giderken üstlendiği bir göreve/sorumluluğa, geçerli bir sebep olmaksızın başlamaması ya da bitirmeme kararı alması ve bunun yerine sonrasında olumsuz sonuçlar doğuracak olmasına rağmen, daha az öncelikli/önemli başka şeylerle ilgilenmesidir.