Yeni doğan bebeklerde sarılık değeri kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Yeni doğan bebeklerde sarılık değeri kaç olmalı?
  2. Yeni doğan bebeğin sarılık olmaması için ne yapmalıyız?
  3. Bebeklerde sarılık derecesi kaç olursa tehlikeli?
  4. Yenidoğan sarılık riski ne zaman biter?

Yeni doğan bebeklerde sarılık değeri kaç olmalı?

Prematüre veya düşük kilolu doğan bebeklerde hastalığın belirtileri 4. ile 6. günler arasında meydana çıkabilir. Bilirubinin kandaki normal oranı yeni doğmuş bir bebekte 1-2 mg/dl'dir. Bu değer 5 mg/dl'yi geçtiğinde sarılık gözle farkedilebilir bir duruma gelir. İlk belirti bebeğin göz akındaki sararmadır.

Yeni doğan bebeğin sarılık olmaması için ne yapmalıyız?

Bebeklerde oluşabilen sarılığın tedavisinde en etkili yöntem bebeğin sıklıkla emzirilmesidir. Yenidoğan bir bebek günde 10 ile 12 defa emzirilmesi önerilmektedir. Bebek, vücutta bulunan bilirubin maddesini idrar ile dışarı atacağından dolayı bol bol emzirilmesi oldukça önemli bir durumdur.

Bebeklerde sarılık derecesi kaç olursa tehlikeli?

- 10 ile 13 mg/dl arasında ise vücudun alt kısmında sararmalar görülür. - 13 ile 16 mg/dl arasında ise kol ve bacaklarda sarılıklar görülür. - 20 mg/dl ise eller ve ayaklarda sarılık görülmektedir. Bazı durumlarda sarılığın şiddetli olması tehlikeli durumlara yol açabilmektedir.

Yenidoğan sarılık riski ne zaman biter?

Karaciğerin tam olarak gelişmemesine bağlı olarak sarılıklar fizyolojik sarılık veya normal sarılık olarak adlandırılır. Fizyolojik sarılık, doğumdan sonraki ilk 24 saatten sonra genellikle 2. veya 3. günlerde belirir. Yaklaşık bir hafta içerisinde kalıcı bir etki bırakmadan iyileşir.