Spesifikasyon kavramı nedir?

İçindekiler:

  1. Spesifikasyon kavramı nedir?
  2. Gupse ne demek TDK?
  3. Kalite kavramı nedir?
  4. Ürün spesifikasyon nedir?
  5. Gülse ne anlama gelir?
  6. Kalite kavramı nedir işletme?
  7. Kalite beklentisi nedir?
  8. Ürün spesifikasyon belgesi nedir?
  9. Spesifikasyon Türkçesi nedir?

Spesifikasyon kavramı nedir?

Spesifikasyon «bir işin nasıl yapılacağım belirten ayrıntılı bir talimat veya belirli özellikleri yanılgıya meydan vermeyecek açıklıkta ve ölçütlerle tanımlayan bilgilere şeklinde tanımlanabilir. Buna göre bir spesifikasyonun standarda kıyasla çok daha dar kapsamlı bir kavram olduğu söylenebilir.

Gupse ne demek TDK?

gönülden olan, candan, sevecen.

Kalite kavramı nedir?

Genel bir tanım olarak; kalite, bir ürün veya hizmetin belirlenen veya olabilecek ihtiyaçları karşılama kabiliyetine dayanan özelliklerin toplamıdır. Dr. Joseph Juran'a göre kalite, kullanıma uygunluktur.

Ürün spesifikasyon nedir?

Bir diğer deyişle, öğe bir ürünün tek bir çeşidini belirtir. ... Ürün verileri dosyanızdaki her giriş, tek bir öğeyi veya ürün çeşidini yansıtmalıdır.

Gülse ne anlama gelir?

Gülşen isminin anlamı gül bahçesi olarak bildiriliyor. Neşe ve mutluluk simgesi olan gül bahçelerini ifade ederken bu isim sık sık kullanılıyor.

Kalite kavramı nedir işletme?

Kalite Ne Demek? Kalite içinde bulunduğun imkanlara uyabilmektir. Her zaman, her yerde doğru zamanda doğru iş yapmaktır. Bir hizmet ya da ürünün tespit edilen veya gereksinim duyulacak ihtiyaçları karşılama kabiliyetine dayanan özelliklerin toplamıdır.

Kalite beklentisi nedir?

Beklenen kalite: Müşterilerin edindikleri hizmetten beklentileri olarak tanımlanır. Burada müşteri beklediği kaliteyi ayrıca belirtme gereksinimi duymaz. Beklenen kalite gerçekleşebiliyorsa, müşteri de bu hoşnutsuzluk yaratmaz ancak verilen hizmetten hoşnut kalmasını da sağlamaz.

Ürün spesifikasyon belgesi nedir?

Spesifikasyon Belgesi Her takviye edici gıdanın bileşiminde bulunan bulunan etken maddelerin niteliğini (toz, ekstrakt ve benzeri) ve birimdeki (tablet, kapsül, kaşık ve benzeri) miktarını gösteren belgeyi ifade eder.

Spesifikasyon Türkçesi nedir?

1. anlamı belirtme/tanımlama, specifications teferruat, şartlaşma, şartlar, ayrıntılar, şartname; muayyen bir madde veya keyfiyeti belirtme; belirli bir türden olma; beyanname; ayrıntılarıyle tanımlama; belirtme, tayin; bir icadın tarifnamesi. teknik özellik. sartname. ...