Kalpte balon patlatma nedir?

İçindekiler:

  1. Kalpte balon patlatma nedir?
  2. Kalpte balon nedir?
  3. Balonla damar açılması nedir?
  4. Kalp baloncuk ameliyatı kaç saat sürer?
  5. Damara balon uygulaması nedir?
  6. Kalp anevrizma ameliyatı kaç saat sürer?
  7. Kalp ameliyatının riskleri nelerdir?
  8. Ilaçlı balon nedir?

Kalpte balon patlatma nedir?

Balon anjioplasti damara sadece balon uygulanmasıdır. Tıkanan ya da daralmış koroner arterlerin açılmasını ve kanın rahatça akmasını sağlayan bu işlem sayesinde, hastalar kısa sürede sağlığına kavuşabilmektedir.

Kalpte balon nedir?

Kalbe giden kan akışını artırmak amacıyla, daralmış koroner arterleri açmak için yapılan cerrahi olmayan tedavi yöntemine stent yerleştirilmesi ve/veya balon anjiyoplasti işlemi denir. Daralmış veya tıkanmış kalbe temiz kan taşıyan damarlar (koroner arterler) bu yöntem ile açılabilir.

Balonla damar açılması nedir?

Balon Anjiyoplasti İşlemi: Koroner Balon Anjiyoplasti, koroner anjiyografi sonucunda hastalıklı damarına balon uygulaması kararı alınan hastalara, aynı seansta işleme devam ederek veya daha sonraki bir seansta daralmış veya tıkalı damarı açmak için yapılan tedavi girişimidir.

Kalp baloncuk ameliyatı kaç saat sürer?

İşlem genellikle 1-2 saat kadar sürer, hatta lokal anestezi ile de yapılabilmektedir. Hastanede kalım süresi 1-2 gündür ve yoğun bakım ünitesinde yatmak gerekmeyebilir (Şekil 2). Ancak herhangi bir komplikasyon (stent kayması, böbrek veya başka bir önemli damarın tıkanması, kanama vb.)

Damara balon uygulaması nedir?

Hastalıklı damara balon uygulaması yapılmaktadır. Bu işlem kalp damarlarında görülen darlık ve tıkanmaların açılmasını sağlamaktadır. Böylece kalbin ihtiyacı olan kan akımının önündeki engel kalkar; tıkanan ya da daralan kısım genişletilir. Bu işlemin adı koroner anjiyoplastidir.

Kalp anevrizma ameliyatı kaç saat sürer?

İçerisinde kanı taşıyan yapay damarın olduğu anverizma zamanla sönmekte ve tedavi edilmiş olmaktadır. Bu yöntem röntgen altında ve steril ameliyathane koşullarında yapılmalıdır. İşlem genellikle 1-2 saat kadar sürer, hatta lokal anestezi ile de yapılabilmektedir.

Kalp ameliyatının riskleri nelerdir?

Açık kalp ameliyatının en büyük risklerinden birisi enfeksiyondur. Ameliyat sonrasında en az 4 – 5 gün hastanın kimseyle görüştürülmemesine özel gösterilmelidir. Hastanın kapacağı en ufak bir enfeksiyon bile hastanın yaşamını tehlikeye atmaktadır. Bu nedenle hasta ancak 8 – 9 gün sonra normal bir odaya alınmaktadır.

Ilaçlı balon nedir?

Balonun şişirilmesiyle tıkanmış arter duvarı sıkıştırılmakta ve ilgili bölgede kan akışının artması sağlanmaktadır. Balon ile damarların açıldıktan sonra başarının uzun süre devam ettirilmesi balonun tekrar daralmayı engelleyici bir ilaçla kaplanması ile mümkündür. Buna ilaçlı balon denilmektedir.