Hacim azalırsa basınç artar mı?

İçindekiler:

  1. Hacim azalırsa basınç artar mı?
  2. Kısmi basınç neye bağlıdır?
  3. Basınç artarsa kütle artar mı?
  4. Isıtılan suyun hacmi artar mı?
  5. Genleşen bir maddenin kütlesi artar mı?
  6. Isıtılan suyun kütlesi değişir mi?

Hacim azalırsa basınç artar mı?

Molekül sayısı (N) ve sıcaklık (T) sabit tutulursa eşitliğin diğer tarafı değişmemelidir. Dolayısıyla bu durumda hacim (V) artarsa, basınç (P) azalır. Hacim (V) azalırsa, basınç (P) artar. ... Yani kapalı, sabit hacimli bir kaba sabit sıcaklıkta gaz eklenirse, basınç artar.

Kısmi basınç neye bağlıdır?

Kapta bulunan bütün gazlar için hacim (v), sıcaklık (t) aynı olacagından basınç mol sayısıyla dogru orantılı olacaktır. Kısmi Basıncı; karışımdaki her bir gazın tek başına o kabı doldurdugunda yapacagı basınç olarak da tarif edebiliriz.Her bir gazın yapmış oldugu kısmı basınçların toplamına ise toplam basınç denir.

Basınç artarsa kütle artar mı?

Basınç arttıkça özkütle artar. Sıcaklık arttıkça maddeler genleşir. ... Maddenin kütlesi değişmez.

Isıtılan suyun hacmi artar mı?

Fizik kurallarına göre bir madde ısıtıldığında genişler, genleşir. Soğutulduğunda da büzüşür, yani hacmi azalır. Ancak su bu kurala uymaz, aksine sıfır derecenin altına soğutulduğunda donar ve buz olarak hacmi azalacağına artar.

Genleşen bir maddenin kütlesi artar mı?

Tekrardan soru: Genleşen bir maddenin kütlesi artar mı azalır yoksa değişmez mi? Cevap: Genleşen bir maddenin kütlesi değişmez, hacmi artar.

Isıtılan suyun kütlesi değişir mi?

Su donduğu zaman suyun hacmi artar ve kütle asla değişmez sabit kalır. O zaman daha iyi anlamak için hacmi açıklayalım :D. Hacim:Bir cismin kapladığı alana denir. Bu yüzden Su donduğu zaman sadece hacmi artar kütlesi sabit olarak kalır.