Çayır ot mu?

İçindekiler:

  1. Çayır ot mu?
  2. Bir koyun için ne kadar mera gerekir?
  3. Mera çeşitleri nelerdir?
  4. Mera otu ne zaman ekilir?
  5. Mera otu nasıl ekilir?

Çayır ot mu?

Çayır adı verilen ve yağışlarla yeşeren ot toplulukları, yaz mevsimi boyunca yeşil kalır. Çayırlara orman bitki örtüsü altında da rastlanabildiği gibi yüksek dağlarda da rastlanır. Orman üst sınırından sonra yetişen çayırlara, dağ çayırları (Alpin çayırları) da denilmektedir.

Bir koyun için ne kadar mera gerekir?

Mera oluşturmanız aylık ödeyeceğiniz yem ücretlerini düşürecektir. Mera yemi için hayvan başına 150 gram kesif ot ya da 400 gram kesif yem bir öğün için yeterli olmaktadır. Bu kapsamda; 10 koyun için 1 dönüm arazinin yeterli olduğunu düşünürsek 100 koyun için 10 dönümlük arazi yeterli olacaktır.

Mera çeşitleri nelerdir?

1. Doğal Meralar

  • – Kıraç meralar: Fakir ve kurak topraklarda teşekkül eden bu meralar yurdumuzun önemli bir kısmını kaplar.
  • – Orman içi meralar: Orman alanlarının önemli ölçüde seyrekleştiği yerlerde kendiliğinden oluşan meralardır.
  • – Alp meraları: Dağlık bölgelerde, orman sınırının üstünde oluşan meralardır.

Mera otu ne zaman ekilir?

Yapay çayır mera yetiştiriciliği: Çayır mera yem bitkileri ekim zamanı; Sonbahar ve İlkbahar aylarıdır. Mera karışımı tohumlarımızdan dekara 5-6 kg tohum ekilir. Ekim derinliği 1.

Mera otu nasıl ekilir?

Mera Tohumu Nasıl Ekilir? : Mera tohumunda dekara 5-6 kg tohum ekilir. Doğru ekim zamanı sonbahardır. Tarla sürülüp iyice inceltilip sıkıştırılır. Mibzerin bıçakları yukarı kaldırılır, hortumları boşa çıkartılır; mibzerin ayarı kısık ayara getirilir, dekara 25 kg gübre atılır.