Adak eti kardeşe verilir mi?

İçindekiler:

  1. Adak eti kardeşe verilir mi?
  2. Adanan adak yenir mi?
  3. Adak etinden kimler yiyemez?
  4. Keçi kaç aylıkken adak olur?
  5. Adak yaşı kaç olmalı?
  6. Adak adayan kendisi yiyebilir mi?
  7. Şafi mezhebinde kurban kime verilir?
  8. Kuzu kaç aylıkken adak olur?

Adak eti kardeşe verilir mi?

Adak kurbanını uzak olan akrabalara, fakir olmaları şartıyla verilebilir. ... Kişinin annesi, babası, kardeşleri, oğulları, torunları ve kendi neslinden gelen diğer akrabaları adak kurbanı etinden yiyemez.

Adanan adak yenir mi?

Adak kurbanının etinden, adağı yapan kişinin yemesi caiz olmadığı gibi; bu kişinin annesi, babası, nine ve dedeleri, çocukları, torunları ile dinen zengin kabul edilen kimseler de yiyemez.

Adak etinden kimler yiyemez?

Adak kurbanının etinden, adağı yapan kişinin yemesi caiz olmadığı gibi; bu kişinin eşi, usûl ve fürûu (yani annesi, babası, nineleri, dedeleri, çocukları, torunları) ve dinen zengin sayılan kimseler de yiyemezler. (Zeylaî, Tebyîn, VI, 8).

Keçi kaç aylıkken adak olur?

Peygamberin sünneti ile tespit ve tayin edilmiştir. Buna göre kameri yıl esasına uygun olarak, devede 5; sığır ve mandada 2; koyun ve keçide ise 1 yaşını doldurma şartı aranır. Bunun yanında, 6 ayını tamamlayan koyun, bir yaşını doldurmuş gibi gösterişli olması hâlinde kurban edilebilir.

Adak yaşı kaç olmalı?

Bunun yanında, 6 ayını tamamlayan koyun, bir yaşını doldurmuş gibi gösterişli olması hâlinde kurban edilebilir. Ayıplardan uzak, sağlıklı, azaları tam ve besili olması gerekir.

Adak adayan kendisi yiyebilir mi?

"Kişi, bir dileğinin gerçekleşmesi için adadığı adak kurbanının etinden kendisi de yiyebilir mi? ... Adak kurbanının etinden, adağı yapan kişinin yemesi caiz olmadığı gibi; bu kişinin annesi, babası, nine ve dedeleri, çocukları, torunları ile dinen zengin kabul edilen kimseler de yiyemez.

Şafi mezhebinde kurban kime verilir?

Şâfiî mezhebine göre ise, kurban etinden az da olsa fakirlere verilmesi gerekir (Bkz. Nevevî, el-Mecmû', VIII, 413).

Kuzu kaç aylıkken adak olur?

Bunun yanında, 6 ayını tamamlayan koyun, bir yaşını doldurmuş gibi gösterişli olması hâlinde kurban edilebilir. Ayıplardan uzak, sağlıklı, azaları tam ve besili olması gerekir.