İdrar tahlilinde bilirubin ne demek?

İçindekiler:

  1. İdrar tahlilinde bilirubin ne demek?
  2. Idrarda bilirubin varsa rengi ne olur?
  3. Idrarda bilirubin negatif çıkması ne demek?
  4. Tahlilde keton negatif ne demek?
  5. Nitrit negatif çıkması ne demek?
  6. Indirekt bilirubin kaç olmalı?
  7. Total bilirubin ve direkt bilirubin yüksekliği nedir?
  8. Nitrit pozitif ne anlama gelir?

İdrar tahlilinde bilirubin ne demek?

Bilirubin, vücudun kırmızı kan hücrelerini parçalama sürecinde ortaya çıkan sarımsı bir maddedir. Bu madde karaciğerde bulunur ve normalde sindirim sırasında vücuttan atılır. Karaciğeriniz hasar görürse, bilirubin kan ve idrara sızabilir. Bilirubinli idrar, sıkıntılı bir karaciğeri işaret edebilir.

Idrarda bilirubin varsa rengi ne olur?

Safra yolu tıkanıklıklarında direkt bilirubin düzeyi artar. Önce sklera, sonra ciltte sarılığa (ikter), bağırsağa akamadığı için beyazlaşmış gaitaya ve idrarda arttığı için idrar renginin çay gibi kırmızılaşmasına neden olur.

Idrarda bilirubin negatif çıkması ne demek?

Ateş, ishal ve şiddetli kusmalarınız da idrarınızda ketonun miktarını artırıyor. BIL: Bilirubin; idrarda bilirubinin negatif yani olmaması gerekiyor. Şayet idrarınızda bilirubin rastlandıysa sarılık hastalığına yakalanmış olabilirsiniz.

Tahlilde keton negatif ne demek?

Dansite: Sağlıklı bir kişide alınan sıvı miktarına göre 1001-1030 arası değerlerde görülür. Ketonlar: Negatif (uzun süre aç olan kişilerin idrarında ise pozitif olarak ortaya çıkabilir. Diyabet hastalarında, çok düşük karbonhidrat diyeti yapanlarda, ishal ve yüksek ateş vakalarında idrarda keton pozitif olabilir.)

Nitrit negatif çıkması ne demek?

Nitritüri idrardaki nitratlar için kullanılan tıbbi terimdir. İdrarda nitrit varlığı en sık idrar yolunuzda bakteriyel bir enfeksiyon olduğu anlamına gelir. Bu genellikle idrar yolu enfeksiyonu (İYE) olarak adlandırılır.

Indirekt bilirubin kaç olmalı?

Doğum sonrasındaki 24 saatte yenidoğanın indirekt bilirubin değeri 5.2 mg/dL'nin altında olmalıdır. Ancak pek çok bebek, doğumu takip eden birkaç gün boyunca daha yüksek bilirubin değerlerine sahip olabilir ve bu durum yenidoğan sarılığı olarak adlandırılabilir.

Total bilirubin ve direkt bilirubin yüksekliği nedir?

Total bilirubin değerinin 1.2 mg/dL ve üzeri olması bilirubin yüksekliği olarak adlandırılır. Bu durum aynı zamanda hiperbilirubinemi olarak da tanımlanır. Bilirubin yüksekliği altta yatan ciddi bir problemi işaret edebileceğinden sorun dikkatle araştırılmalıdır.

Nitrit pozitif ne anlama gelir?

İdrarda nitrit varlığı en sık idrar yolunuzda bakteriyel bir enfeksiyon olduğu anlamına gelir. Bu genellikle idrar yolu enfeksiyonu (İYE) olarak adlandırılır.