Rahim içi yarası neden olur?

İçindekiler:

  1. Rahim içi yarası neden olur?
  2. Rahimde yara nedir belirtileri nelerdir?
  3. Rahimde yara tedavi edilmezse ne olur?
  4. Rahimde yara dondurma işlemi nasıl yapılır?
  5. Rahim ağzı dondurma işlemi ne kadar sürer?

Rahim içi yarası neden olur?

Rahim ağzı yaralarının en çok görülen nedenleri vaginal enfeksiyonlardır. Klamidya,Trikomonas ve Gonore gibi enfeksiyonlar tedavi edilmez ise çoğunlukla yaraya neden olurlar. Diğer sık görülen nedenler sık cinsel ilişki, spermisidler, prezervatif üzerindeki kimyasallar ve sık vaginal duş yapılmasıdır.

Rahimde yara nedir belirtileri nelerdir?

Bu hastalığın ilk belirtisi, adet döneminin hemen bitiminde meydana gelen vajinal akıntılardır. Bunun yanında kanama olması, ağrılı cinsel ilişki yaşanması, aşırı vajinal akıntı olması, kaşınma görülmesi, vajinada yanma olması, bel ağrısı ve idrar yaparken yanma görülmesi diğer belirtilerindendir.

Rahimde yara tedavi edilmezse ne olur?

Tedavi edilmezse devamlı enfeksiyon üreten bir kaynak olma özelliğini korur. Kadın devamlı olan akıntıdan şikayet eder. Ayrıca enfeksiyon komşuluk yoluyla rahim içine, tüplere , mesaneye yayılabilir.Çok uzun yıllar ihmal edilen yaralardaki hücrelerde kanser hücresine dönüşüm olabilir.

Rahimde yara dondurma işlemi nasıl yapılır?

Kriyoterapi (Dondurma Tedavisi)
  1. Kriyoterapi rahim ağzındaki anormal dokuları dondurarak tahrip etmek esasına dayana bir tedavi şeklidir. ...
  2. Kriyoterapi genellikle rahim ağzındaki hücresel değişikliklerin ve halk arasında yara adı verilen erozyonların tedavisinde kullanılır.
Daha fazla öğe...

Rahim ağzı dondurma işlemi ne kadar sürer?

Dondurma genelde 3-5 dakika kadar sürer. Ancak işlem 1-2 sefer tekrarlanacağı için yaklaşık 15 dakika kadar alır. Kriyoterapi genellikle rahim ağzındaki hücresel değişikliklerin ve halk arasında yara adı verilen erozyonların tedavisinde kullanılır. Kriyoterapi öncesi PAP smear yapılmış olması mutlaka gereklidir.