Çocuklarda ense şişliği neden olur?

İçindekiler:

  1. Çocuklarda ense şişliği neden olur?
  2. Ensemde şişlik var hangi doktora gitmeliyim?
  3. Gırtlakta şişlik neden olur?
  4. Ensede yağ bezesi hangi bölüm bakar?
  5. Boynumda bir şişlik var hangi doktora gitmeliyim?

Çocuklarda ense şişliği neden olur?

Çocuk yaş grubunda görülen baş ve boyun kitleleri genellikle iyi huyludur ve en sık nedenleri enfeksiyonlar, doku şişmeleri (ödem), doğumsal doku kalıntıları veya kistler, lenf bezi büyümeleri ve iyi huylu tümörlerdir.

Ensemde şişlik var hangi doktora gitmeliyim?

Kafa ve Ensedeki Şişlik İçin Hangi Doktora Başvurulmalıdır? Kafa ve ense kısmında meydana gelen şişliklerde hastaların beyin cerrahisine başvurmaları gerekiyor. Beyin cerrahisinin yapacağı inceleme ile bu şişliklerin kafa travmasına bağlı olup olmadığını tespit ederek gerekli tedavi yöntemlerine başlanıyor.

Gırtlakta şişlik neden olur?

Bu nedenler arasında enfeksiyonlar, alerjik reaksiyonlar, diş apseleri, kızamık, guatr, kabakulak, farenjit, larenjit, reflü, romatizmal hastalıklar, panik atak, stres ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olan diğer hastalıklar sayılabilir. Boğaz şişliğinin en sık görülen nedeni enfeksiyonlardır.

Ensede yağ bezesi hangi bölüm bakar?

Yağ bezesi sorunu yaşadığınızı düşünüyorsanız; genel cerrahi bölümünden randevu almanız gerekiyor.

Boynumda bir şişlik var hangi doktora gitmeliyim?

Boyunda genellikle tedavi edilebilen ve iyi huylu tümöral kitleler olmakla birlikte kötü huylu kitleler de azımsanmıyacak kadar çok görülür. Bu nedenle herhangi bir boyun kitlesi 2 haftadan uzun süredir var ise mutlaka Kulak burun boğaz doktoruna gidilmelidir.