Sabah ve akşam namazından sonra ne okunur?

İçindekiler:

  1. Sabah ve akşam namazından sonra ne okunur?
  2. Sabah namazında hangi zikirler çekilir?
  3. Sünnet namazdan sonra ne denir?
  4. Farz namazından sonra ne söylenir?
  5. Namazdan sonra hangi zikirler yapılır?
  6. Ya zel celali vel ikram ne zaman okunur?
  7. Allahümme Entesselamü Minkesselam tebarekte ya zel celali vel ikramın anlamı nedir?
  8. Ya erhamerrahimin ya zel celali vel ikram ne demek?
  9. Ya Ekremel ekremin ne demek?

Sabah ve akşam namazından sonra ne okunur?

Ebu Zerr'in rivayetine göre, Peygamber Efendimiz (SAV),sabah namazını kıldıktan sonra şu duanın okunabileceğini şöyle beyan etmektedir: Kim sabah namazından sonra diz çökmüş durumunda hiçbir şey konuşmadan 10 kere, "Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, lehu'l mülkü ve lehu'l hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr." ...

Sabah namazında hangi zikirler çekilir?

Sabah namazı sonrası 33 defa subhanallah, 33 defa el-hamdulillah ve 33 defa Allah-u Ekber zikirleri ile tamamlanır. Bunun dışında güneşin doğuşunu beklemek sünnettir ve bu esnada Kuran okunur veya sabah zikirleri okunur.

Sünnet namazdan sonra ne denir?

Bu dua okunur: "Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed" diyerek peygamberimize salat ve selam getirilir. Farzdan sonra sünnet namazı varsa, (öğle, akşam ve yatsı namazları gibi) salat ve selam sünnet kıldıktan sonra getirilir. Bundan sonra: Euzü Besmele ile Ayetü'l-Kürsi okunur.

Farz namazından sonra ne söylenir?

"Farz namazı kıldığınız zaman, her bir farz namazdan sonra on defa: "Lâ ilâhe illellâhu vahdehû lâ şerîke lehü lehül mülkü ve lehül hamdü ve huve alâ kulli şeyin kadîrun." deyiniz. Böyle diyene bir köle azâd etmiş gibi ecir yazılır." (Buhârî, Ezan, 155) buyururlardı.

Namazdan sonra hangi zikirler yapılır?

Namazdan sonra yapılan tesbihat, sünnet-i Seniyyedir. Yani Peygamber Efendimizin bir sünnetini yerine getirmiş oluyorsunuz. Allah (CC), Kuran-ı Kerim'de “Beni bol bol zikredin” buyurmuştur. Tesbihatta, Subhanallah, Elhamdülillah, Allahu Ekber ve “La ilahe İllallah” diyerek Allah'ı bolca zikretmiş oluyorsunuz.

Ya zel celali vel ikram ne zaman okunur?

* Her namazdan sonra 1100 defa yada her gün 1100 defa yada Pazar günü sabah erken gün doğarken, ve ikindi sonrası, veya perşembe günü sabah gün doğarken ve ikindi sonrası ve gece yarısı okunur. * Her istek için okunur. İsm-i A'zam olduğu için kabule şayandır.

Allahümme Entesselamü Minkesselam tebarekte ya zel celali vel ikramın anlamı nedir?

"Allahumme entesselamu ve minkesselam, tebarekte ya zel celali vel ikram."denilir. "Alâ Rasulina salavat" Anlamı: ... "Allahı bütün noksan sıfatlardan tanzih eder, kemal sıfatlarla muttasıf olduğunu kabul ederim. Bütün hamd ve şükürler Allah'adır.

Ya erhamerrahimin ya zel celali vel ikram ne demek?

Her gün (313) defa ” Yâ Erhamerrâhimin” şeklinde yada ” Yâ Erhamerrâhimin Ya zel celali vel ikram” şeklinde okunur ise Allahü Teâla ne dileği varsa kabul eder.Ne sıkıntısı var ise selamete çıkarır.

Ya Ekremel ekremin ne demek?

Yâ Ekreme'l-Ekremîn esması anlamı : Bütün ikram edenlerden daha iyi ikram eden.