Kayseri kaç köyü var?

İçindekiler:

  1. Kayseri kaç köyü var?
  2. Kayseri hangi ile yakın?
  3. Kayseri'nin Erciyes ilçesi var mı?
  4. Kayseri nufusu kaç 2021?
  5. Kayseriye giderken hangi şehirlerden geçilir?
  6. Kayserinin en büyük ilçesi hangisi?

Kayseri kaç köyü var?

Buna göre Kayseri'deki 461 köy içerisinde nüfusu 100'ün altında olan 108 hayalet köy olduğu ortaya çıktı.

Kayseri hangi ile yakın?

Kayseri, İç Anadolu Bölgesi'nin Orta Kızılırmak bölümünde yer almaktadır. Şehir, Erciyes dağının eteklerine kurulmuş olup; Yozgat, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Niğde ve Nevşehir ile sınır komşusudur.

Kayseri'nin Erciyes ilçesi var mı?

İç Anadolu'da yer alan Kayseri, Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı, Yeşilhisar olmak üzere 16 ilçeden oluşmaktadır. Erciyes Dağı'nın eteklerinde yer almasının yanı sıra Erciyes ilçe değildir.

Kayseri nufusu kaç 2021?

Kayseri 2021 nüfusu, tahmini verilere göre 1.435.670. Bu nüfus verisi, eski yıllarıdaki nüfus artış hızlarına göre tahmini hesaplanmıştır. Kayseri 2021 resmi nüfus bilgileri 2022 yılının başında açıklanacaktır.

Kayseriye giderken hangi şehirlerden geçilir?

İstanbul ile Kayseri arası mesafe 762 kilometredir. Yolculuk süresi ise 8 saattir. İstanbul'dan yolculuğa çıktıktan sonra Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara, Kırıkkale ve Kırşehir güzergahlarını takip etmesi gerekmektedir. Kırşehir'den 131 kilometrelik yolculuk sonrası Kayseri'ye ulaşım sağlanmaktadır.

Kayserinin en büyük ilçesi hangisi?

2020 nüfus sayım verilerine göre, en kalabalık ilçe Melikgazi, nüfusu en az olan ise Özvatan ilçesidir.