Regaip kandili gecesi hangi namaz kılınır?

İçindekiler:

  1. Regaip kandili gecesi hangi namaz kılınır?
  2. Regaip kandili namazı ne zaman kılınır?
  3. Regaip gecesinde hangi ibadetler yapılır?
  4. Regaip Kandili namazı yatsıdan sonra kılınır mı?
  5. Regaip gecesinde hangi dualar okunur?
  6. Kandıllerde ne namazı kılınır?

Regaip kandili gecesi hangi namaz kılınır?

Regaip Kandili gecesinde tespih ve hacet namazı kılabileceğiniz gibi kaza namazı da kılabilirsiniz. Regaip namazı akşamla yatsı arasında kılınır. Yani saat 20.00 ile 21.15 arasında Regaip kandili namazını kılabilirsiniz. Regaip Kandili'nde hacet namazı 12 rekat olarak kılabilirsiniz.

Regaip kandili namazı ne zaman kılınır?

Regaip namazı akşamla yatsı arasında kılınır. Yani akşam ezanı okunduktan sonra yatsı namazına kadar Regaip kandili namazını kılabilirsiniz. Regaip Kandili namazı 12 rekat olarak kılınır. Regaip Kandili Hacet namazını Kadir Suresi ile olduğu gibi Ayetel Kürsi ile de kılabilirsiniz.

Regaip gecesinde hangi ibadetler yapılır?

  • GÜNDÜZÜNDE ORUÇ TUTMAK. Recep ayının ilk Cuma gecesine denk gelen Regaip Kandilinin öncesinde yani Perşembe günü Allah dostları oruç tutulmasını tavsiye etmişlerdir. ...
  • KAZA NAMAZI VE NAFİLE NAMAZ KILMAK. ...
  • KUR'ÂN-I KERÎM OKUMAK. ...
  • TEVBE İSTİĞFAR ETMEK. ...
  • DUÂ ETMEK. ...
  • SALAVAT GETİRMEK.
BE

Regaip Kandili namazı yatsıdan sonra kılınır mı?

Namaz 18 Şubat Perşembe günü akşam namazı ile yatsı namazı arasında kılınır. Her iki rekatta bir selam verilir.

Regaip gecesinde hangi dualar okunur?

Regaip Kandili'ni dua ederek geçirmek isteyenler için ayrıca okunacak sure ve dualar şunlardır: “Bi'smi'llâhi'rrahmâni'rrahîm. Allâhümme bârik lenâ fî recebe ve şa'bân ve belliğnâ ramazân. Vahtim lenâ bi'l-îmân ve yessir lenâ bi'l- kur'ân.”

Kandıllerde ne namazı kılınır?

Niyet edilirken, Ya Rabbi niyet ettim Senin rızan için berat namazı kılmaya diye niyet etmelidir. 100 rekatlı olan namaz, ikişer rekatlar halinde kılınmalı ve her iki rekâttan sonra selam verilmelidir. Yatsı namazından sonra kılınacak olan Berat Kandili namazı ikişer rekât halinde ara verilmeden kılınmalı.