Patatesle cilt bakımı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Patatesle cilt bakımı nasıl yapılır?
  2. Patates yüze ne yapar?
  3. Patates suyu maskesi haftada kaç kez yapılır?
  4. Patates suyu maskesi nasıl yapılıyor?

Patatesle cilt bakımı nasıl yapılır?

Patatesi rendeleyin ve suyunu ayrı bir kaba alın. Bu suyu birazdan kullanacaksınız. Şimdi makyajdan arınmış cildinize patates suyunu sürün ve tonik olarak kullanın. Patates suyu ile yıkadığınız cildinize, patates rendelerini maske şeklinde uygulayın.

Patates yüze ne yapar?

Patates ve patates suyu doğal peeling maddesidir, cildi ölü derilerden arındırır.Patates içeriğindeki amino asitler sayesinde ciltteki lekeleri yok etmeye yardımcı olur.Antioksidan özelliği sayesinde ciltteki yara ve kızarıklıkların daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur.Patatesin suyunun cilt sağlığı üzerine en büyük ...

Patates suyu maskesi haftada kaç kez yapılır?

Bu maskeyi haftada 3 kez uygulayabilirsiniz. Patates maskesinin bilinen bir zararı bulunmuyor ancak özellikle hassas bir cilde ve alerjik bir bünyeye sahipseniz bu maskeyi düzenli olarak kullanmadan önce doktorunuza mutlaka danışın deriz.

Patates suyu maskesi nasıl yapılıyor?

Patatesin kabuklarını soyun ve rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Rendelediğiniz patateslerini suyunu iyice sıkarak bir kaba aktarın. Bu suyla kuru olan yüzünüzü yıkayın, posasını da göz altlarınıza ve burun üzerine koyarak bir süre bekletebilirsiniz. Ardından yüzünüzü bol suyla durulayın.