Katmer içinde ne var?

İçindekiler:

  1. Katmer içinde ne var?
  2. Katmer tatlısı nasıl pişer?
  3. Katmer hamuru bekletilir mi?
  4. Katmer şerbetli mi?
  5. Tatlı katmer nerenin?
  6. Katmer hamuru buzlukta nasıl saklanır?
  7. Katmer hamuru akşamdan yapılır mı?

Katmer içinde ne var?

Gaziantep Katmeri Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 adet baklavalık yufka.
  • 1 avuç çekilmiş antep fıstığı
  • 2-3 yemek kaşığı şeker.
  • Tereyağı
  • Kaymak.

Katmer tatlısı nasıl pişer?

Geniş bir tava içine yarım yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Ardından hazırladığınız baklavalık yufkadan fıstıklı katmeri tavaya koyun. Fıstıklı katmerin her iki tarafını kızarana kadar pişirin. Baklavalık yufkadan fıstıklı katmer piştikten sonra servis tabağına alın.

Katmer hamuru bekletilir mi?

KATMER YAPILIŞI: İçi için tereyağı ve margarini birlikte eritip hamurların üzerine gezdirin. Hamurların kenarlarını içeri doğru kapatıp rulo yapın. Hamuru kendi ekseni etrafında dolayıp 5-10 dakika dinlenmesi için bekletin.

Katmer şerbetli mi?

Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az yağ koyup katmeri arkalı önlü kızartıp arzunuza göre dilimleyin. Şeker ile suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın ve şerbeti hazırlayın. Katmerin üzerine dökün ve servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirip kaymak eşliğinde ılık olarak servis yapın.

Tatlı katmer nerenin?

Katmer Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde özellikle Gaziantep ve civarında tatlı olur ve antep fıstığıyla yapılır.

Katmer hamuru buzlukta nasıl saklanır?

NOT:TEREYAĞLI KATMERİ PİŞİRMEDEN GÜL ŞEKLİNDE HAMURKEN BUZLUKTA AYLARCA BEKLETEBİLİRSİNİZ. NOT:EĞER DONDURUCUDA YER VARSA KATMERİ OKLAVAYLA AÇIN. TAVADA PİŞİRMEDEN HAMURLARIN ARALARINA POŞET KOYARAK ÜST ÜSTE KOYUP STREÇ FİLMLE SARIN. BUZLUĞA KOYUN.İSTEDİĞİNİZ ZAMAN ÇIKARIP TAVADA PİŞİREBİLİRSİNİZ.

Katmer hamuru akşamdan yapılır mı?

Yapımına gelince; bu katmeri isterseniz hazırlayıp hemen pişirebilirsiniz, isterseniz de akşamdan hazırlayıp, dolapta bekleterek sabah pişirebilirsiniz.