Çeşmi Nigar çorba nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Çeşmi Nigar çorba nasıl yapılır?
  2. Saray Çorbası nasıl yapılır?
  3. Çeşmi Nigar çorbası kaç kalori?
  4. Saray çorbası nedir?

Çeşmi Nigar çorba nasıl yapılır?

Soğanlar şeffaflaşıp sarı bir renk almaya başladığında unu ilave edip kavurmaya devam edin. Mercimekleri güzelce yıkayın, süzün ve ardından tencereye ekleyerek bir tık kavurun. Üzerine suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip pişmeye bırakın. Mercimekler haşlanıp yumuşadıktan sonra tenceredeki çorbayı blenderdan geçirin.

Saray Çorbası nasıl yapılır?

Bir litre suyla haşlayın. Haşlanmış malzemeyi süzgece alıp suyunu ayırın. Tavuk etini küçük küçük doğrayın. Çorbayı yapacağınız tencereye unu yumurta sarısı ve yoğurtu koyun, Ilınmış tavuk suyundan bir bardak kadar alın bütün malzemeyi çırpın. Yarım limon suyunuda ekleyin.

Çeşmi Nigar çorbası kaç kalori?

Bu yemeğin 100 gramı 89.1 kalori ihtiva eder. 1 porsiyonu ise 322.0 gram olup 286.9 kalori içermektedir. Bu yemek Demir, Lif, Protein yönünden zengindir. 2000 Kalorilik diyet temel alındığında, bir porsiyonu günlük Demir ihtiyacının %25.1, günlük Lif ihtiyacının %24.4 ve günlük Protein ihtiyacının %22.5'ini karşılar.

Saray çorbası nedir?

Saray çorbası, adından da anlayabileceğiniz üzere Osmanlı mutfağına ait bir çorba. Tavuklu ve terbiyeli bu çorbanın adı büyük ama aslında yapılışı oldukça pratik. Siz de çok fazla uğraşmadan, evinizdeki malzemelerle bu enfes çorbayı sofranıza konuk edebilirsiniz.