Bebeklerde WBC kaç olursa tehlikeli?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde WBC kaç olursa tehlikeli?
  2. Gebelikte WBC değeri kaç olmalı?
  3. Hamilelikte kanda WBC nedir?
  4. Lökosit WBC nedir?
  5. WBC yüksekliği hamilelik belirtisi mi?

Bebeklerde WBC kaç olursa tehlikeli?

Bebeklerde WBC değerinin yüksek olduğunu söyleyebilmek için 30,0 mcl üzerinde bir değere sahip olması gerekir. Bu durum genel olarak idrar yolu enfeksiyonlarını işaret eder. Bu sebeple idrardaki lökosit oranı da kontrol edilmeli ve zaman kaybetmeden tedaviye başlanmalıdır.

Gebelikte WBC değeri kaç olmalı?

Hamilelikte 15.000 civarına kadar lökosit sayısı artışı normal görülmektedir. Doğum sırasında ve sonrasında WBC yani lökosit sayısı miktarı gitgide artış gösterir. 25000-30000 aralığına kadar yükselmeler gözlemlenmiştir. Anne adayının kanındaki WBC miktarı, doğumdan bir hafta sonra normal sayılan düzeye inmeye başlar.

Hamilelikte kanda WBC nedir?

WBC yani beyaz kan hücrelerinin artış göstermesi normal bir durum olarak kabul edilse de bu artışın da bir sınırı olmalıdır. Hamilelikte lökosit artışı mikrolitre başına 13.000-15.000 aralığına ulaşabilir. Bu artış büyük ihtimalle doğumdan bir hafta sonra eski değerine düşmeye başlayacaktır.

Lökosit WBC nedir?

Beyaz kan hücresi (WBC) ya da akyuvar olarak bilinen lökositler, bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olup, vücudu enfeksiyonlara karşı koruyan hücre grubudur. Kanın şekilli elemanlarının %1'lik bir kısmını oluştursalar da, vücudun yabancı organizmalar ile karşılaşması durumunda hıza üreyerek çoğalırlar.

WBC yüksekliği hamilelik belirtisi mi?

Hamilelerde Lökosit Yüksekliği Değerin 5 WBC üzerinde olması bazı sağlık sorunlarına işaret edebilir. Ancak hamilelikte bu değeri referans almak doğru olmaz. Çünkü gebelik hormonlarının etkisi ile yüksek seyretmesi normal kabul edilir.