Sinüzitte hangi ilaç kullanılır?

İçindekiler:

  1. Sinüzitte hangi ilaç kullanılır?
  2. Sinüzit ağrısına hangi ilaç iyi gelir?
  3. Sinüzit için antibiyotik şart mı?
  4. Sinüzitte başın hangi bölgesi ağrır?
  5. Sinüzitte başın hangi kısımları ağrır?

Sinüzitte hangi ilaç kullanılır?

Kronik sinüzit tedavisinde kullanılan en önemli ilaçlar antibiyotikler ve burun içinden sprey olarak kullanılan steroidlerdir. Antibiyotik tedavi süresi kronik sinüs enfeksiyonlarında en az 2-3 hafta olmalıdır.

Sinüzit ağrısına hangi ilaç iyi gelir?

Kekik, çok güçlü antibakteriyel, antifungal ve antioksidan özelliklerinden dolayı sinüzite iyi gelen bitkilerdendir. Kekik yağını, günde iki kere dilinizin altına 1-2 damla damlatarak ya da suyunuza da damlatarak tüketebilirsiniz. Aynı zamanda sinüzit ağrılarınız için kekik çayı da içebilirsiniz.

Sinüzit için antibiyotik şart mı?

Sinüs enfeksiyonlarına genelde virüsler yolaçtığı için bakteriler üzerinde etkili olan antibiyotiklerin faydası olmuyor. Dolayısıyla amoksilin gibi antibiyotikler, sinüs hastalarını tedavi etmediği gibi bağışıklık sistemlerini daha da zayıflatıyor. Antibiyotiklere dayanıklı yeni tür bakterilerin oluşmasına yol açıyor.

Sinüzitte başın hangi bölgesi ağrır?

Sinüs baş ağrıları, sinüs gözlerinizin arkasından geçtiği için, burunda, yanaklarda ve alında tıkanıklık olduğunda ortaya çıkar. Başınızın bir tarafında veya her iki tarafında bir sinüs baş ağrısı hissedilir.

Sinüzitte başın hangi kısımları ağrır?

- Genellikle yüzün ön kısmında (Yanaklar, alın ve göz arkalarında) hissedilirler. - Sabahları şiddetli olup gün içi azalma eğilimindedirler. - Baş hareketleriyle özellikle başı öne eğmekle artış olur.