Tesbih namazı ne söylenir?

İçindekiler:

  1. Tesbih namazı ne söylenir?
  2. Tesbih namazında Salli barik okunur mu?
  3. Tesbih namazı her zaman kılınabilir mi?
  4. Tesbih namazı nasıl kılınır?
  5. Tesbih namazı gündüz kılınabilir mi?

Tesbih namazı ne söylenir?

Tesbih namazı dört rekât olup şöyle kılınır: “Allah rızası için tesbih namazı kılmaya” diye niyet edilerek namaza başlanır. Sübhâneke'den sonra 15 kere “Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber” denir.

Tesbih namazında Salli barik okunur mu?

Allâhü Ekber" diyerek namaza başlanır. 10 kere tesbih okunur. İkinci rek'ate kalkılır. İkinci rek'atte oturulduğunda, Et-tehiyyâtü, Allâhümme salli ve Allâhümme bârik duaları okunur.

Tesbih namazı her zaman kılınabilir mi?

İnsan ömürde bir kez olsun kılınması tavsiye edilen mendub bir namaz olan tesbih namazı, dört rekattır. Her gün olmasa da mübarek gün ve gecelerde kılınması evla olan tesbih namazında “Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber.” tespihi okunur, tesbih namazı kerahet vakitlerinde kılınmaz.

Tesbih namazı nasıl kılınır?

Tesbih namazı dört rekât olup şöyle kılınır: Sübhâneke'den sonra 15 kere "Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber" denir. Sonra eûzü besmele çekilir, Fâtiha ve sûre okunduktan sonra 10 kere daha "Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber" denilir.

Tesbih namazı gündüz kılınabilir mi?

Bu namaz her vakit kılınabilir. Hiç olmazsa haftada veya ayda veya ömürde bir defa olsun kılınmalıdır.