Akne lazeri nedir?

İçindekiler:

  1. Akne lazeri nedir?
  2. Lazer epilasyon sivilce geçirir mi?
  3. Sivilce izleri için hangi lazer kullanılır?
  4. Sivilce izlerine hangi lazer?
  5. Yüzdeki sivilce izleri nasıl geçer lazer?

Akne lazeri nedir?

Lazer ile akne tedavisi, akneler ve akneli cilt üzerinde uygulanır. Lazerin ısı enerjisi ile akneler kurutulur, akne oluşumuna zemin hazırlayan cilt yağlanması kontrol altına alınır, gözenekler sıkılaştırılır ve sivilceler önlenir.

Lazer epilasyon sivilce geçirir mi?

Merhabalar, lazer epilasyondan sonra nadiren de olsa sivilce çıkabilir, bu durum normaldir. Daha çok akneye yatkın ciltlerde görülen bu durum genellikle tedaviye gerek olmadan kendiliğinden geçer.

Sivilce izleri için hangi lazer kullanılır?

Derinin yenilenmesi ile sivilce (akne) izleri azaltılmaktadır. Bu amaçla CO2 lazer ve erbium (Er:YAG) lazer kullanılır. Lazerin diğer soyma yöntemlerinden dermabrazyon ve kimyasal peelinge üstünlüğü, lazer ile soyma derinliğini kontrol edebilmenin mümkün olmasıdır.

Sivilce izlerine hangi lazer?

Sivilce, yara, yanık veya kesik izlerinin tedavisinde son yıllarda kullanılan çözümlerden biri Karbondioksit Fraksiyonel Lazer'dir. Aynı şekilde cilt çatlakları ve ciltteki kırışıklıkların kozmetik açıdan düzeltilmesinde ve cildin yenilenmesinde bu yöntem kullanılmaktadır.

Yüzdeki sivilce izleri nasıl geçer lazer?

Bu yöntemde kullanılan lazerler üst deriyi soymadan, derinin alt tabakalarını etkileyerek tedavi etmektedirler. Lazer ışığı ciltteki kollajenin ısınmasını sağlayarak, kollajen bantlarını kısaltmaktadır. Böylece cildi gererek sivilce (akne) izlerini azalttıkları düşünülmektedir.