Avukat hangi özelliklere sahip olduğu için bu mesleği seçmiştir?

İçindekiler:

  1. Avukat hangi özelliklere sahip olduğu için bu mesleği seçmiştir?
  2. Avukat olmak için hangi derslerimin iyi olması gerekir?
  3. Avukatlık icin ne yapilmali?
  4. Avukat nedir ne kadar maaş alır?

Avukat hangi özelliklere sahip olduğu için bu mesleği seçmiştir?

Gerekli nitelikleri biraz daha somutlaştıracak olursak ; Sözel ve akademik dil yeteneğine sahip olmalı, olaylar arasında ilişki kurabilmeli, sorumluluk almalı, vicdan sahibi olmalı, kuvvetli bir belleğe sahip olmalı, araştırmayı sevmeli, tarafsız olmalıdır.

Avukat olmak için hangi derslerimin iyi olması gerekir?

Avukat olabilmek için ilk önce 4 yıllık eğitim veren herhangi bir üniversitenin Hukuk Fakültesini kazanarak, mezun olmak gerekir. Yüksek puanlı bir bölüm olan Hukuk Fakültesine girip avukat olmak için ise; Türkçe, matematik, edebiyat, tarih ve coğrafya derslerinin iyi olması önemlidir.

Avukatlık icin ne yapilmali?

Avukat olmak için öncelikle üniversite sınavında 4 yıllık Hukuk Fakültelerinden birini tutturmanız gerekiyor. Hukuk fakültesini bitirdikten sonra ise avukatlık stajına başlıyorsunuz. Bu staj 1 yıl sürüyor. Bu sürenin yarısını mahkemede diğer yarısını da en az 5 yıl deneyimli bir avukatın yanında geçiriyorsunuz.

Avukat nedir ne kadar maaş alır?

9/3 derecesinde mesleğe yeni başlayan deneyimsiz devlette avukat maaşı 20 TL civarındadır. 6/2 derecesinde 5 yıl deneyimli memurun aylığı TL civarındadır. 4/1 derecesinde 10 yıl deneyimli avukata TL civarında ödeme yapılır.