Pastırma kızartılır mı?

İçindekiler:

  1. Pastırma kızartılır mı?
  2. Tavada pastırma nasıl yapılır?
  3. Pastırma sote nasıl yapılır?
  4. Kahvaltıda pastırma nasıl yapılır?

Pastırma kızartılır mı?

Pastırma tek başına tüketildiğinde lezzetli ve faydalı bir besin olmakla birlikte yemeklere ve kahvaltılık tariflere alternatif bir lezzet ve çeşitlilik kazandırır. Ancak pastırmanın besin değerini yok etmemek için kızartma işleminden kaçınılması gerekir.

Tavada pastırma nasıl yapılır?

Pastırma dilimlerini bıçak yardımıyla iri doğrayın veya elinizle didikleyin. Tavanızı kızdırın ve pastırma dilimlerini tavaya ekleyip üzerine 2 yemek kaşığı suyu ilave edin. Bu esnada ocağın altını kısabilirsiniz. 2 dakika pastırmayı pişirdikten sonra tereyağını ekleyin ve orta ateşte tereyağını kızdırın.

Pastırma sote nasıl yapılır?

Tavaya yağları sarımsağı soğanı koyalım, iki üç dk kavuralım, biberleri ekleyelim, kısık ateşte beş dk pişirelim, domatesleri ilave edelim, iki üç dk domatesleri pişirelim, salçayı su ile eritip dökelim tuzu tozşekeri baharatları serpip karıştıralım ,başka yağı koyalım pastırmaları ekleyelim, iki üç dk kavuralım ,sonra ...

Kahvaltıda pastırma nasıl yapılır?

Çiğ etin tuz ve baharatlarla harmanlamasından elde edilen pastırmayı çemenli olarak tercih etmek daha sağlıklıdır. Uzmanlar pastırmanın mümkünse doğal haliyle tüketilmesi gerektiğini sıkça dile getirirler. Asla yağda kızartılmamalı ve yemeklerin içerisine eklenmemelidir.