Ergenlik psikolojisi nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Ergenlik psikolojisi nasıl olur?
  2. Ergenlikte nelerle karşılaşırız?
  3. Ergenlikte psikolojik sorunlar neler?
  4. Ergenliğe girdiğimizde ne yapmalıyız?

Ergenlik psikolojisi nasıl olur?

Ergenlik döneminde çocuklar için en önemli olan şeyler kendi çevrelerinde beğenilmek ve kabul görmektir. Bu dönemde her şeylerini anne babalarıyla değil arkadaşlarıyla paylaşır ve onlarla güçlü duygusal ilişkiler kurarlar. Arkadaşları tarafından kabul gören bir çocuk kendini saygın bir birey olarak hissetmeye başlar.

Ergenlikte nelerle karşılaşırız?

Kızlarda memelerin büyümesi, yağ dağılımının değişmesi. Erkeklerde ses kalınlaşması, penisin ve testislerin büyümesi, vücuttaki kas kitlesinin artışı Genel olarak genital bölgelerde kıllanma. Ergenliğin sonuna doğru da kız çocuklarında adet kanaması ve erkek çocuklarında da boşalma eylemi başlar.

Ergenlikte psikolojik sorunlar neler?

Ergenlik döneminde, kaygı bozuklukları, depresif bozukluklar, duygu durum bozuklukları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk, davranım bozuklukları, risk alma davranışı (risk içerikli cinsel davranış, ergen gebeliği vb.), madde kötüye kullanımı, yeme bozuklukları en sık gözlenen ...

Ergenliğe girdiğimizde ne yapmalıyız?

Ergenlik döneminin, değişimlerin oldukça fazla olduğu bir dönem olduğunu belirten Uzman Psikolog Merve Demir, ailelerin çocuklarda ergenlik dönemine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
  1. Özel alan ve mahremiyete saygı gösterin. ...
  2. Sınırlar koyun. ...
  3. Dinleyin. ...
  4. Takdir edin ve sevgi gösterin: ...
  5. Dürüst davranın.
Daha fazla öğe...