Ebola virüsü hangi aile?

İçindekiler:

  1. Ebola virüsü hangi aile?
  2. Ebola hastalığı hangi ülkelerde var?
  3. Ebola vakası nedir?
  4. Ebola virüsü hangi ülkede ortaya çıkmıştır?
  5. Ebola nerede görüldü?
  6. Ebola virüsü ilk nerede ortaya çıktı?
  7. Ebola nasıl ortaya çıkmıştır?

Ebola virüsü hangi aile?

Geçmişte Ebola Hemorajik Ateşi olarak adlandırılan Ebola Virüs Hastalığı filovirüs ailesinin bir üyesi olan Ebola virüsünün neden olduğu sıklıkla ölüme neden olan önemli bir hastalıktır. Tanımlanan beş Ebola virüs türü bulunmakta olup bunlardan dördü insanlarda hastalığa yol açmaktadır.

Ebola hastalığı hangi ülkelerde var?

Afrika'da teyit edilmiş vakalar şu ülkelerden bildirilmiştir: Liberya, Sierra Leone, Gine, Nijerya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DRC), Gabon,Güney Sudan, Fildişi Sahilleri, Uganda, Kongo Cumhuriyeti (ROC), Güney Afrika (importe olmuş).

Ebola vakası nedir?

Ebola virüsü hastalığı (EVD) veya Ebola kanamalı ateşi (EHF) veya kısaca Ebola, Ebola virüsünün neden olduğu, insanlarda ve diğer primatlarda görülen bir hastalıktır. Belirtiler tipik olarak virüse yakalandıktan sonra ateş, boğaz ağrısı, kas ağrısı ve başağrısı ile iki gün ila üç hafta sonra başlar.

Ebola virüsü hangi ülkede ortaya çıkmıştır?

Ebola ilk olarak 1976 yılında Sudan'ın Nzara ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin Yambuku kentlerinde eş zamanlı 2 salgına yol açmıştır. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde görülen salgının Ebola Nehri yakınında bir köyde meydana geldiğinden hastalığa bu isim verilmiştir.

Ebola nerede görüldü?

Öncelikle tropikal yağmur ormanlarına yakın, Orta ve Batı Afrika'da uzak köylerde ortaya çıkan ebola; yarasa, maymun, şempanze, antilop gibi hayvanlardan insanlara bulaşmış, daha sonra insandan-insana bulaşması ile yayılmış ölümcül bir virüstür.

Ebola virüsü ilk nerede ortaya çıktı?

Bir tür kanamalı ateşe yol açan ebola virüsü, ilk kez 1976'da Sudan ve Kongo'da eş zamanlı iki salgınla ortaya çıktı. Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 2014-2017 yıllarında görülen salgında 30 bin kişiye virüs bulaştı, 11 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Ebola nasıl ortaya çıkmıştır?

Ebola virüsünün kesin kaynağı belli değildir. Yapılan araştırmaların sonuçları, meyve yarasalarının virüsün doğal konağı olduğu yönündedir. Virüsün insanlara ilk bulaşmasının meyve yarasaları ve maymunlar gibi hayvanlar aracılığıyla olduğu düşünülür.