SUV un açılımı nedir?

İçindekiler:

  1. SUV un açılımı nedir?
  2. Cross araba nedir?
  3. B sınıfı SUV ne demek?
  4. SUV tipi araçlar ne demek?
  5. SUV Pickup ne demek?
  6. Crossover araçlar hangileri?
  7. Skoda Kamiq hangi sınıf?
  8. SUV Jeep ne demek?
  9. Crossover model ne demek?
  10. Crossover kasa ne demek?
  11. Cross kasa ne demek?

SUV un açılımı nedir?

SUV'un açılımı Sports Utility Vehicle'dır (Sportif Çok Amaçlı Araç) ve ABD'den çıkarak hayatımıza girmiştir. SUV(Sports Utility Vehicle - Sportif Çok Amaçlı Araç), çeşitli modellerle mevcuttur (örneğin “sportif” yöne ağırlık veren Porsche Cayenne gibi araçlar ve “Çok Amaçlı” yöne odaklanan VW Amarok gibi araçlar).

Cross araba nedir?

Uluslararası otomobil sektöründe Crossover Utility Vehicle (CUV) ismiyle anılan bu arabalar, kavramsal olarak ilk kez 2008 yılında karşımıza çıkıp sektöre girdi. Bu tip arabalar; binek araç şasisine sahip, arazi şartlarına kısmen uygun olan, yerden yüksek araçlar olarak ifade ediliyor.

B sınıfı SUV ne demek?

B segmenti SUV araçlar, küçük sınıf araç kategorisinde yer alıyor. Şehir içi kullanıma daha elverişli olan bu araçlar, aynı zamanda uzun yolculuklarda da kullanılabiliyor. B segmente “mini SUV” da deniliyor. C segmentindeki SUV araçların iç hacimleri B segmentine göre daha büyük oluyor.

SUV tipi araçlar ne demek?

SUV açılımı; Sport Utility Vehicle, Türkçe'si Spor Amaçlı Taşıt. Hem minivan, hem station wagon hem de çekme özelliğine sahip olan yüksek araçlara denir. Bu araçlar asfalt yollarda ve hafif arazilerde yol alabilirler. SUV araçlar genellikle dört tekerden çekme özelliğine sahiptirler.

SUV Pickup ne demek?

SUV'un açılımı “Sport Utility Vehicle”dir. “Spor amaçlı taşıt” ya da “sportif çok amaçlı araç” olarak Türkçeye çevrilebilir. SUV araçlar hem asfalt hem de arazi kullanımı için üretilmiş, genellikle 4x4 çekişli olan, yüksek araçlardır. SUV'larda station vagon kasa, pikap şasisi üzerine yerleştirilir.

Crossover araçlar hangileri?

Otomobilin 4×4 ve 4×2 çekiş sistemli versiyonları mevcut.
  • 2- NISSAN QASHQAI. Avrupa'da ve ülkemizde en çok tercih edilen kompakt crossover olan Qashqai dizel ve benzinli motor seçeneklerine sahip. ...
  • 3- PEUGEOT 3008. ...
  • 4- VOLKSWAGEN TIGUAN. ...
  • 5- RENAULT CAPTUR. ...
  • 6- SEAT ATECA. ...
  • 7- SKODA KAROQ. ...
  • 9- TOYOTA C-HR. ...
  • 10- HONDA CR-V.
Daha fazla öğe...

Skoda Kamiq hangi sınıf?

B-SUV sınıfında yer alan otomobil segmentinde öne çıkan donanımlar sunuyor. Üstelik üç motor seçeneğiyle geniş bir kitleye ulaşabiliyor. Köşeli bir tasarım diline sahip olan otomobilin 17 ve 18 inç çaplı jantlarla donatılabiliyor. 4.24 metre uzunluğa sahip SUV modeli 400 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor.

SUV Jeep ne demek?

SUV'un, açılımı “Sport Utility Vehicles”'dir. Sportif amaçlı aracalardır. SUV, hem arazi hem de asfalt arazilerde kullanılabilen, genellikle 4X4 çekişli yüksek araçlardır. Gerçek anlamda ilk SUV araç: 10975 model Jeep Cherokee'dir.

Crossover model ne demek?

Crossover veya CUV (crossover utility vehicle), SUV ve binek otomobil birleşimi bir araç türüdür. Crossoverler önden çekiş veya arkadan itiş düzenekli ya da dört tekerlekten çekişli olarak sunulmaktadırlar ve hafif arazi yeteneklerine sahiptirler.

Crossover kasa ne demek?

Crossover ismi ise CUV yani Crossover Utility Vehicle kısaltmasından geliyor. Crossover kelimesi “karşıya geçmek” demektir. ... Crossover kasa için genel olarak “Sedan, Hatchback veya Station Wagon aracın platformunu kullanan hafif arazi şartlarına uygun SUV özellikleri gösterebilen araçlardır” denilebilir.

Cross kasa ne demek?

Crossover kasa için genel olarak “Sedan, Hatchback veya Station Wagon aracın platformunu kullanan hafif arazi şartlarına uygun SUV özellikleri gösterebilen araçlardır” denilebilir. Diğer taraftan SUV gibi görünen ancak araba gibi kullanım özelliklerine sahip Station Wagon araçlar olarak da tanımlanmıştır.